«Якщо знову розв'яжуть війну на Донбасі, Білорусь осторонь не лишиться», – Лукашенко

«Якщо знову розв'яжуть війну на Донбасі, Білорусь осторонь не лишиться», – Лукашенко

Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не залишиться осторонь, якщо на Донбасі та біля українсько-російського кордону "знову розв'яжуть війну". Водночас він твердить, що немає жодних даних про підготовку Росією наступу на Україну.

Про це він сказав на нараді з керівниками силовиків країни, повідомляє інформагентство BBC.Україна з посиланням на Белта.

"Якщо вони знову розв'яжуть війну на Донбасі чи десь на кордоні з Росією, Білорусь осторонь не залишиться. І ясно, на чиєму боці буде Білорусь", - так прокоментував Лукашенко політику українського керівництва.

"Вони це розуміють, тож почали посилювати свій північний, білорусько-український кордон. Хоча для цього жодних фактів, причин сьогодні немає. Там абсолютна тиша і навіть спокійніше, ніж було раніше", - додав він.

"У мене таких відомостей про запланований напад Росії на Україну немає. Але якби такі задуми були, то білоруські військові, зокрема я, про це знали б. Нам би повідомили", - наголосив Лукашенко.

На його думку, тезу про можливий напад на Україну придумали вороги Росії.

За словами Лукашенка, Україна вже розмістила на кордоні з Білоруссю 8 тисяч військових.

Він не оминув увагою спецоперацію "Полісся", яку прикордонники, армія та Нацгвардія проводять на кордоні з Білоруссю з 24 листопада для запобігання проникненню мігрантів.

"Те, що сьогодні в Україні проводяться ці навчання під кодовою назвою "Полісся", ми те ж це бачимо, тому врахуйте під час доповіді, як ми будемо на це реагувати", - звернувся він до силовиків.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 30 листопада приїде у прикордонне село Дольськ, де розташований пункт контролю Дольськ—Мохро на кордоні із Білоруссю.

Керівник Білорусі вважає, що проти країни ведуть гібридну війну, тому силовики мають звертати увагу на процеси в регіоні.

"Незалежно від того, що розгортається у чорноморському басейні, від питань, пов'язаних з Україною, Польщею та країнами Балтії, розглядати ситуацію навколо Білорусі не можна. Ми ланка у цьому ланцюзі", - звернувся він до силовиків.

Водночас Лукашенко запевнив, що Білорусь хоче лишитися мирною країною.

"Ми не брязкаємо зброєю. Ми хоч і не учасники останньої страшної війни, але ми розуміємо, що таке війна. Ми не хочемо ніяких війн, ми не багата країна, нам чужі багатства та чужі території не потрібні. Тому, якщо хтось хоче розмовляти з нами як з мирними людьми - будь ласка", - сказав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку діти з синдромом Дауна вирощують мікрозелень і готують з нею страви
Наступна новина В базі служби зайнятості є 109 вакансій для людей з інвалідністю. Які професії є актуальними
Останні новини
Схожі новини