З добрим словом та гостинцями: голова Волиньради зустрівся з переселенцями. ФОТО

З добрим словом та гостинцями: голова Волиньради зустрівся з переселенцями. ФОТО

Григорій Недопад разом з колегами та у партнерстві з громадською організацією ПЦУ «Елеос- Волинь» відвідав обласні комунальні заклади, які стали тимчасовим прихистком для сотень вимушених переселенців. 

Про це повідомляє Волинська обласна рада. 

Практично у кожному обласному освітньому закладі з початку війни мешкають від кількох десятків до кількох сотень біженців з регіонів, де ведуться активні бойові дії. Переважна більшість – це літні люди та родини з малим дітьми. Допомогти керівникам закладів з облаштуванням побуту для нових пожильців, доставка гуманітарних вантажів, з’ясування проблем і потреб та звичайна людська підтримка – така мета постійних візитів голови Волиньради спільно з волонтерами та благодійниками до місць компактного мешкання вимушених переселенців.  

Зустрічі Григорій Недопад провадив з владикою Михаїлом, керівником громадської організації ПЦУ «Елеос-Волинь» отцем Петром Стеблиною, а також співробітниками апарату Волиньради у якості волонтерів Галиною Карнауховою та Станіславом Ольшевським

«Ми прийшли з добрим словом і гостинцями, аби хоч трохи полегшити ваше нелегке буття віддалік домівок та рідних місць. Заради цієї мети церква і влада об’єдналися»,- зазначив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Я розумію, що ваше серце залишилося у Маріуполі, Харкові, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Херсоні, і тільки там ви почуватиметесь вдома.  Хай тимчасово, але все одно ви члени нашої Волинської  громади. Не зважаючи на те, що з тривалістю війни зменшуються і наші ресурси, і допомога наших іноземних партнерів, ми вважаємо своїм обов’язком піклуватися про вас», - звернувся до присутніх Григорій Недопад. 

Кожна родина внутрішньопереміщених отримала кілька пакунків: з продуктами, предметами гігієни, харчуванням та засобами для дітей від громадської організації «Елеос-Волинь». Її керівник отець Петро зазначив, що вантаж допомогла зібрати римо-католицька церква у польському Любліні. Він також розповів, що заснована Українською Православною Церквою мережа громадських організацій під загальною назвою «Елеос» має за місію соціальне служіння суспільству і країні. Вони опікуються і військовими, і переселенцями, і соціально вразливими верствами. 

Люди дякували за допомогу, увагу, за облаштований побут та умови для повноцінного життя. Однак і переймалися, чи не доведеться з початком нового навчального року опинитися на вулиці. 

«У нас гарні умови проживання, нам дуже подобається місто, ми вже вважаємо його своїм другим домом, - ділиться Валерія з Краматорська. – Багато з нас уже знайшли роботу, влаштували дітей до шкіл та садочків. Ми тільки почали нормально жити, тому дуже страшно знову все втратити».

Григорій Недопад зауважив, що освітні заклади хоч і у власності обласної ради, проте, за правилами воєнного часу, рішення за обласною військовою адміністрацією. Однак, він висловив переконання, що проти зими ніхто не залишиться без даху над головою. Якщо і доведеться вивільняти місця для учнів та студентів, то лише за умови надання для проживання інших площ.

Читайте також: На Волині переселенець продавав свої картини задля допомоги війську


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Досі пам’ятає першого пораненого: історія бойової медички волинської бригади
Наступна новина Мораторій на ціни на газ: що треба знати
Останні новини
Схожі новини