З купи металу народжується «залізний кінь», – енергетик з Волині, який реставрує мотоцикли. ФОТО

З купи металу народжується «залізний кінь», –  енергетик з Волині, який реставрує мотоцикли. ФОТО
Директор Володимир-Волинської філії Микола Литвинчук  зі своїм мотоциклом

Директор Володимир-Волинської філії Микола Литвинчук  у вільний від роботи час реставрує та ремонтує старі мотоцикли.

Про це повідомляє прес-служба Волиньобленерго.

«Важко передати відчуття задоволення, коли з купи металу, який збираєш на пунктах прийому металобрухту, ринках, за оголошеннями, народжується справжній «залізний кінь». Ця копітка робота вимагає дуже багато часу і терпіння, але коли сідаєш на мотоцикл, слухаючи звук роботи мотора, якому вже понад 70 років, мчиш польовими дорогами, вдихаючи пахощі квітучої пшениці та жита, – це відчуття не передати жодними словами», – розповідає Микола Литвинчук.

Микола Литвинчук захопився такими ремонтами десять років тому. За цей час повністю відреставрував п'ять мотоциклів. Роботи із відновлення одного займає майже рік.

«Справа у тому, що я розбираю мотоцикл до гвинтика, а потім починаю до купи ліпити. Одні деталі шукаю, інші викидаю», – розповідає директор.

Чоловік зазначив, що реставрує мотоцикли не для бізнесу, а щоб утілити душу. Зараз майстер теж працює над мотоциклом, ще один віддав на фарбування.

«Переважно «їжаками» займаюся – ИЖ-49 і ИЖ-56. Найстарішому мотоциклу 70 років. Той, що постійно їжджу, 1959 року випуску, мій одноліток», – розповів Микола Литвинчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хірург з Волині Валіхновський повернув красу дівчині зі зламаним носом. ФОТО
Наступна новина У Луцьку жінок безкоштовно обстежуватимуть на рак грудей
Останні новини
Схожі новини