За 10 днів Україна вичерпала квоти на експорт меду в Європу на 2018 рік

За 10 днів Україна вичерпала квоти на експорт меду в Європу на 2018 рік

За перші 10 днів нового року Україна вичерпала річний запас на безмитне постачання в країни Європейського союзу меду, яблучного та виноградного соку.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк, передає Громадське.

«На календарі — 11 січня, а 100% експортної квоти на постачання меду до ЄС уже вибрано, навіть з урахуванням того, що в минулому році її обсяг збільшили. Зрозуміло, що експорт на цьому не зупиняється, просто продовжується на загальних підставах (на щастя, український продукт є конкурентним на європейському ринку навіть поза межами автономних преференцій). Але водночас дата 11.01 та нульовий баланс свідчать про надвисокий потенціал цієї галузі», — заявив Мартинюк.

Він зазначив, що в Україні працює близько 400 тисяч пасічників, які сумарно виробляють у середньому 70 тисяч тонн меду на рік, що є найвищим показником в Європі. Майже 57 тисяч тонн, або 80% усього українського меду експортується — переважно, в ЄС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську «на гарячому» затримали квартирного злодія
Наступна новина В Україні подорожчає цукор
Останні новини
Схожі новини