За минулий тиждень на Волині ковід виявили у 234 дітей. У яких школах є спалахи

За минулий тиждень на Волині ковід виявили у 234 дітей. У яких школах є спалахи
Фото ілюстративне

За минулий тиждень на коронавірус на Волині захворіло 234 дитини, це на 18% більше, ніж позаминулого тижня. Також реєструють спалахи коронавірусу на усій території області.

Про це повідомила головна санітарна лікарні області Наталія Янко у вівторок, 12 жовтня, під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації.

«На високому рівні знаходиться захворюваність дітей. В основному це діти, які відвідують організовані колективи, заклади освіти. Маємо спалахи по усій території області. З початку вересня маємо понад 20 спалахів, у 80% – це заклади освіти. Закликаю педагогів щепитися, аби не допускати цього у навчальних закладах. Це стосується й дошкільних, вищих закладів освіти», – наголосила Наталія Янко. 

Зараз активних спалахів на Волині є 16. У Луцькому районі – 5 спалахів: Волинський обласний спеціалізований будинок дитини, Ківерцівському фаховому медичному коледжі, Княгининівському ліцеї, дошкільні заклади №3 та №19. Володимир-Волинський район – 3 спалахи: дошкільний заклад у Нововолинську, 2 спалахи –  у ліцеях Нововолинська та Іваничівському. Камінь-Каширський район – 5 спалахів: загальноосвітні школи, ліцеї селищ Видерта, Грудки, Полиці, Черче, Камінь-Каширський ліцей №2. Ковельський район – 3 спалахи: Загальноосвітній школі у Турійську, дошкільний заклад у Турійську, Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. 

«Є велике коло контактних осіб у сім’ях, де реєструються такі ж спалахи. Усі контактні особи повинні перебувати на самоізоляції 14 днів. Ті. хто щеплений, – не підлягають самоізоляції, але мають дотримуватися усіх протиепідемічних правил. Ще раз закликаю до вакцинації», – наголосила Наталія Янко. 

Читайте також: Чи потрапить Волинь у «червону» зону


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи потрапить Волинь у «червону» зону
Наступна новина У Луцьку біля нового переходу облаштують й острівець безпеки. Відео
Останні новини
Схожі новини