За останній тиждень на Волині зареєстровано 120 випадків захворювання на кір

За останній тиждень на Волині зареєстровано 120 випадків захворювання на кір

Ситуація із захворюваністю на кір в області продовжує залишатися напруженою, кількість хворих  з початку року сягнула 520 осіб.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За останній тиждень (з 05.05. по 11.05.2018 року) за медичною допомогою звернулось понад 120 хворих на кір. Найбільша кількість (понад 50% від усіх хворих) зареєстровано у м. Ковель – 62 особи,  в Ковельському районі – 15 осіб, в Турійському районі – 12 осіб, в Камінь-Каширському – 11 осіб. Поодинокі випадки реєструються і в інших районах та містах області. Не зафіксована захворюваність лише на 2 адміністративних територіях (Ратнівському та Любешівському районах).

З числа хворих  діти до 17 років становлять 70%, серед них  9 немовлят віком до 1 року. Найбільш ураженою виявились вікова група 1-4 роки (40% від усіх захворілих дітей), питома вага школярів складає 32%.

Серед постраждалих дорослих переважає вікова категорія 27-40 років. Турбує те, що збільшується кількість хворих серед медичних працівників,  освітян, працівників сфери обслуговування, водіїв маршрутних таксі. Відсоток госпіталізованих осіб складає 43%, у них захворювання протікає із середнім ступенем важкості. Інші  хворі лікуються в домашніх умовах.

За останній тиждень зареєстровано 7 спалахів кору: 4 в загальноосвітніх школах №3, 7, 11, 12 м. Ковель, 1 – в Любомльському професійному ліцеї та 2 в побуті. Основна причина виникнення спалахів – це відсутність щеплень проти кору у захворілих, або імунізація з порушенням календаря.

Лікарями-епідеміологами проводяться профілактичні та протиепідемічні заходи для локалізації та ліквідації цих вогнищ.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Італії двоє українців намагалися обікрасти поліцейського
Наступна новина Невідомі у Луцьку побили скло у тролейбусі
Останні новини
Схожі новини