Захиснику з Волині Івану Мусійчуку просять присвоїти Героя України

Захиснику з Волині Івану Мусійчуку просять присвоїти Героя України

Президента просять присвоїти почесне звання "Героя України" (посмертно) Мусійчуку Івану Вікторовичу,  навіднику 2 танкового взводу 1 танкової роти танкового батальйону військової частини А1008,14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, 1998 року народження жителя села Тур Ковельського району. 

Відповідну петицію зареєструвала Марія Євтушик 14 вересня.

Іван був справжнім воїном, з 2017 року підписав контракт про проходження служби в Збройних Силах України. У період з 17.02.18р. по 06.04.18р. та з 21.04.18р. по 30.04.18р., брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, У період з 30.04.18р. по 25.06.18р. брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях. За доблесть та мужність у 2019 році нагороджений відзнакою "Козацький Хрест" III ступеню», – йдеться в петиції. 

28.02.2022 року Іван став на захист України під час повномасштабного вторгнення та безпосередньо перебував в зонах бойових дій. Разом з побратимами утримував бойові позиції та нищив ворога. Товариші по службі знали його як добру, чуйну людину, адже завдяки йому не одне життя було врятовано. За сумлінну службу, мужність та героїзм, сміливі дії під час виконання бойових завдань нагороджений грамотами та медаллю "Незламним Героям російсько-української війни".

Загинув 02.08.2023р. отримавши вибухову травму під час виконання бойового завдання.

«Він з честю та гідністю виконав свій громадянський обов'язок перед державою. До останнього подиху лишився вірним народу України. Маю велику надію, що внесок у спільну перемогу Мусійчука Івана Вікторовича не буде забутим та він отримає почесне звання "Героя України" (посмертно)», – йдеться в петиції. 

Підписати петицію можна тут. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сьогодні на Волинь привезуть полеглих Захисників
Наступна новина Волиняни вирощують кавуни завбільшки, як гарбузи: які сорти обирають
Останні новини
Схожі новини