У Зеленського прокоментували «російський» скандал. Кажуть, що неправда

У Зеленського прокоментували «російський» скандал. Кажуть, що неправда
Президент України Володимир Зеленський

В Офісі Президента України заявили, що Володимир Зеленський ніколи в житті не зустрічався, не розмовляв і не спілкувався із секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим.

Про це йдеться у повідомленні Офісу Президента у фейсбуці.

Нагадаємо, у програмі «Схеми: корупція в деталях» – спільному проєкті «Радіо Свобода» та телеканалу «UA: Перший» – оприлюднили результати журналістського розслідування. У ньому йдеться про те, що президент України Володимир Зеленський повернувся з Оману в Київ чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 в той же день, коли тим же бортом в Оман прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

«Офіс Президента України заявляє, що інформація, викладена у сюжеті програми «Схеми» про зустріч Президента України з високопосадовцем Російської Федерації, яка нібито мала місце в Омані, цілком і повністю не відповідає дійсності», – запевняють у Зеленського і додають: «Президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб з Миколою Патрушевим».

Факти, які оприлюднили у програмі «Схеми», Офіс Президента України назвав «відвертою маніпуляцію громадською думкою».

«Коли таку маніпуляцію здійснюють у соціальних мережах анонімні акаунти в рамках інформаційних операцій агресора проти України, це ще можна пояснити логікою гібридної війни. Але коли так само вчиняють українські журналісти – це виходить за межі уявлень про вільну журналістику як таку», – зауважують у Зеленського.

Офіс Президента України вимагає від програми «Схеми» спростування відомостей, що «не відповідають дійсності, та припущень, зроблених на їхній основі».

Також тут запевнили, що звернуться до суду з позовом, у якому вимагатимуть спростувань і вибачень.

«Також вважаємо своїм обов’язком звернути увагу суспільного мовника – телеканалу «UA: Перший» на розповсюдження в його ефірі інформації, що не відповідає дійсності та є відвертою маніпуляцією громадською свідомістю», – наголошують в Офісі Президента.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, яким може бути електронний паспорт українця
Наступна новина «Плануємо, щоб до 80-річчя вишу ми називалися Волинський національний університет», – Анатолій Цьось
Останні новини
Схожі новини