Коли Зеленський був в Омані, туди прилітав секретар Ради безпеки Росії, – розслідування

Коли Зеленський був в Омані, туди прилітав секретар Ради безпеки Росії, – розслідування
Микола Патрушев

Президент Володимир Зеленський повернувся з Оману в Київ чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 в той же день, коли тим же бортом в Оман прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Про це йшлося у програмі «Схеми: корупція в деталях» – спільному проєкті «Радіо Свобода» та телеканалу «UA: Перший», повідомляє Українська правда.

За даними журналістів, 8 січня вночі із Москви в Оман прилетів чартерним літаком із бортовим номером 9H-VJN Микола Патрушев.

Увечері того ж дня тим же бортом скористався президент Володимир Зеленський, щоб повернутися в Київ.

Президент прилетів до Києва майже через 19 годин після того, як в ОПУ повідомили про термінове повернення президента з Оману.

Розслідувачі також повідомляють, що за два тижні до Оману, Патрушев у Москві зустрічався із мером Харкова Геннадієм Кернесом і Робертом Тедеєвим, двоюрідним братом екснардепа від Партії регіонів Ельбруса Тедеєва. Останні нібито їздили до Москви лікувати зуби.

Новопризначений керівник Офісу президента Андрій Єрмак протягом трьох скликань Верховної Ради працював помічником Ельбруса Тедеєва.

Патрушев з 1999-го до 2008 року був директором ФСБ Росії. З 2008 року обіймає посаду секретаря Ради безпеки Російської Федерації.

У Росії його називають «другою людиною» після президента Володимира Путіна.

Нагадаємо, до Оману Зеленський разом з родиною полетів 5 січня. У пресслужбі повідомили про офіційний візит, проте президент скористався послугами рейсового літака за власні кошти.

За спостереженням програми «Схеми», Зеленський прилетів з Оману майже через добу після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані. Хоч в Офісі президента України повідомили, що через катастрофу президент терміново перервав поїздку до Оману.

ЗМІ припускали, що президент в Омані міг зустрічатися із представниками РФ. У Зеленського таку версію назвали спекуляцією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку через аварію житлові будинки залишились без гарячої води. Перелік
Наступна новина Прийди і дізнайся свою знижку: на «Суперновій» продають квартири на досі небачених умовах
Останні новини
Схожі новини