Зеленський не буде позбавляти Медведчука звання заслуженого юриста

Зеленський не буде позбавляти Медведчука звання заслуженого юриста
Фото ТСН

Президент України Володимир Зеленський не задовольнив петицію про позбавлення нардепа від ОПЗЖ, кума президента РФ Володимира Путіна, Віктора Медведчука звання заслуженого юриста України.

У Зеленського пояснюють, посилаючись на законодавство, що передбачено два механізми позбавлення державної нагороди. У першому випадку це можна зробити в разі засудження особи за тяжкий злочин за поданням суду. У другому - за здійснення терористичної діяльності, – пише «Українська Правда».

При цьому рішення про застосування подібної санкції приймається РНБО за пропозицією парламенту, президента, уряду, Нацбанку, СБУ і т. д. і вводиться в дію указом глави держави.

Згідно з петицією, підставою для зняття звання є те, що, за висновком дослідження, Медведчук, будучи адвокатом поета Василя Стуса, порушив свій професійний обов'язок, фактично відмовившись захищати його в суді.

Крім того в 1985 році Медведчук схожим чином "захищав" дисидента Миколу Кунцевича.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Маршрутка №233 знову курсуватиме з Липин до Полонки
Наступна новина На Волині передали нове спецавто для дітей з інклюзивно-ресурсного центру
Останні новини
Схожі новини