Зеленський розпорядився підвищити зарплати медикам

Зеленський розпорядився підвищити зарплати медикам
Фото ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський розпорядився підвищити зарплати для медичних працівників. На підвищення зарплат уряд готовий виділяти понад 2 мільярди гривень щомісяця.

Про це пише 24 канал із посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Підвищення діятиме до того моменту, поки не буде відпрацьована нова система нарахування зарплат у межах медичної реформи з 2021 року.

«Медична реформа не спрацювала для лікарів другої ланки. Їхні зарплати мізерні. Допоки не запрацює нова система нарахування зарплат у 2021 році, ми впровадимо проміжне рішення, і зарплати наших медиків… зростуть уже з вересня. З цифр, наданих урядом, я бачу, що ми можемо суттєво підвищити зарплати», – сказав Зеленський.

Зарплата буде збільшена для медиків, які працюють в установах вторинної ланки, тобто надають спеціалізовану медичну допомогу.

Виділення 2 мільярдів гривень щомісяця на виплати лікарям дозволить забезпечити підвищення зарплати до 70% від їхньої тарифної ставки, медсестер і санітарів – на 50% та 25% відповідно від мінімальної заробітної плати.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

За прогнозами уряду, зарплата лікаря-хірурга підвищитися до 10,5 тисячі гривень, середня зарплата середнього медперсоналу підніметься до понад 7 тисяч гривень, а молодшого – наблизитися до 6 тисяч гривень.

Читати також: Медзаклади працюватимуть за новими тарифами. У МОЗ обіцяють зміни з 1 липня


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЗНО відбудеться, зрада скасовується, – Шмигаль
Наступна новина ЗНО не скасовується, а стає добровільним. Що передбачає законопроєкт, поданий Зеленським
Останні новини
Схожі новини