ЗНО відбудеться, зрада скасовується, – Шмигаль

ЗНО відбудеться, зрада скасовується, – Шмигаль
Фото ілюстративне

Не проводити зовнішнє незалежне оцінювання немає підстав, а чіткі критерії допоможуть визначити, чи треба його переносити, вважає прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Про це він заявив під час засідання Кабміну 17 червня, повідомляє Українська правда.

«ЗНО відбудеться за визначеним планом, зрада відмінена, ніякого повернення корупції у виші шляхом скасування ЗНО не буде.  Наші діти повинні мати рівнозначний доступ до освіти, і вони його матимуть. Є чіткі критерії, які визначають, чи можна проводити ЗНО», – сказав Шмигаль.

За його словами, головні критерії наразі витримані: 

- кількість активних хворих не перевищує 60 активних випадків на 100 тисяч населення (за словами Шмигаля, зараз активних випадків близько 40 на 100 тисяч населення);

- кількість областей, які перевищують національні епідеміологічні критерії (зараз вона не перевищує 50 %).

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

15 червня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що зовнішнє незалежне оцінювання в 2020 році може не відбутися у тому випадку, якщо будуть значно перевищені епідемічні показники.

Тим часом 17 червня Ппрезидент України Володимир Зеленський вніс у Раду законопроєкт № 3669 «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року», який скасовує ЗНО.

За попередніми даними, ЗНО відбуватиметься з 25 червня по 17 липня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Адаптивний карантин продовжать до 31 липня
Наступна новина Зеленський розпорядився підвищити зарплати медикам
Останні новини
Схожі новини