Зеленський здав аналізи у клініці свого прихильника. ФОТО

Зеленський здав аналізи у клініці свого прихильника. ФОТО

Кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що здав аналізи в приватній лабораторії «Євролаб».

Про це він сказав, вийшовши з лабораторії, повідомляє кореспондент "Української правди".

Кандидат каже, що здавав кров.  Водночас, відповідаючи на питання журналістів, сказав, що готовий здавати й інші аналізи, якщо це буде потрібно.

Зеленський не пояснив журналістам, чому приїхав у лабораторію раніше 8 години, на яку запрошував президента Петра Порошенка. Відомо, що він приїхав у лабораторію близько 07.40.

Під час перебування Зеленського в «Євролабі» біля нього чергували кілька автівок поліції.

Як визначити, чи справді людина – наркоман?

Як відомо,  аналіз крові на вживання наркотиків – неефективний. Наркотичні речовини залишаються у крові не більше 24 годин, наприклад амфетаміни - 10-14 годин, кокаїн – 12-24 години, канабіс: 6-24 години, ЛСД – не більше трьох годин.

Для якісного аналізу вмісту наркотиків беруть волосся чи нігті. У волоссі сліди наркотичних речовин з’являються після одного тижня від часу вживання. Але зберігаються там дуже довго — до 90 днів та навіть більше. В нігтях сліди наркотичних речовин можуть залишатися протягом тривалого часу — від 3 до 5 місяців у нігтях на руках та від 8 до 14 місяців у нігтях на ногах.

В Україні є не так багато лабораторій, що можуть зробити таке дослідження. Ще менше — гарантувати, що воно буде проведене якісно. Найбільш сучасне обладнання для цього є лише в антидопінговому центрі олімпійського комітету. Саме вони регулярно працюють зі спортсменами задля визначення, чи вживають вони заборонені речовини

Чому саме «Євролаб»?

Власник клініки «Євролаб» – Андрій Пальчевський – є відвертим прихильником Зеленського і не рах відкрито висловлював йому підтримку.

У штабі Порошенка заявили: «Cлід брати до уваги, що власник лабораторії «Євролаб» Андрій Пальчевський є політично заангажованою «зіркою» каналів Віктора Медведчука. Крім того, згідно з повідомленнями низки авторитетних українських ЗМІ, він відкрито висловлює свої симпатії до Володимира Зеленського. Все це означає, що Пальчевський не зможе об’єктивно розглянути біологічні проби та зразки, відбірані для аналізу», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, увечері 3 квітня Зеленський записав звернення, у якому підтвердив готовність дебатувати з Порошенком, але на НСК "Олімпійський". Однією з вимог Зеленського було проходження кандидатами експертизи, щоб «довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів».

Вночі 4 квітня Порошенко оприлюднив відеозвернення до Зеленського, де заявив, що він готовий провести дебати на НСК "Олімпійський".

Пізніше у штабі Порошенка заявили, що він буде чекати Зеленського зранку 5 квітня для здачі аналізів, у тому числі на вживання алкоголю і наркотиків на НСК "Олімпійський".

Зеленський відмовився здавати аналізи у медпункті "Олімпійського" і запросив у приватну лабораторію, власник якої підтримує шоумена.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Інвестор» запрошує на 3D-екскурсію таунхаусом у ЖК «Струмочок». ФОТО
Наступна новина У центрі Луцька перекрили вулицю
Останні новини
Схожі новини