«Змагання шкіл, а не проєктів». У Луцьку просять по-іншому проводити конкурс «Бюджет участі»

«Змагання шкіл, а не проєктів». У Луцьку просять по-іншому проводити конкурс «Бюджет участі»
Проєкт «Створення зони відпочинку учнів молодших класів у НВК № 26»

У Департаменту економічної політики Луцької міської ради просять із 2020 року внести зміни в умови голосування за проєкти бюджету участі, а саме запровадити окремий конкурс проєктів, що стосуються освітньої сфери.

Відповідну петицію 14 листопада зареєструвала Надія Хмара.

Як відомо, у Луцьку проходить конкурс громадських ініціатив та проєктів «Бюджет участі». Цьогоріч серед проєктів, які реалізовуватимуть у бюджетних закладах, найбільшу кількість голосів отримали дві ініціативи: «Створення зони відпочинку учнів молодших класів у НВК № 26» та «Безпечний НВК № 26». 

Авторка петиції вважає, що відбувається змагання закладів освіти, а не проектів лучан.

«Ці заклади мають більший потенціал щодо отримання голосів, тому що в них навчаються діти, батьки яких в першу чергу переживають за те, в яких умовах будуть перебувати їх діти, а також чи будуть добре до них відноситись. Справа в тому, що не раз з’являлась інформація про важелі впливу, які використовують, щоб змусити батьків проголосувати за проєкт саме того закладу, в який ходить їхня дитина. В деяких школах навчається не одна тисяча дітей – є на кого тиснути! Тобто можна говорити про таке собі добровільно-примусове голосування батьків», – аргументує Надія Хмара.

На її думку, за таких умов інші проекти громади залишаються без належної уваги та шансів на виграш, адже деякі лучани просто змушені голосувати, а не обирати добровільно.

Тож вона просить запровадити окремий конкурс проектів, що стосуються освітньої сфери.

«Так лучани, які не мають відношення до таких закладів, зможуть більше уваги приділити таким проектам під час голосування і не допустити використання адмінресурсу», – йдеться у петиції.

Крім того, авторка вважає несправедливим, коли переможцями стають одразу декілька проектів для одного й того ж закладу.

«Як варіант, нехай на розсуд закладу оберуть один із декількох виграшних проєктів, а наступне виграшне місце присудять наступному переможцю по списку», – пропонує вона.

Поки петиція набрала 25 голосів із 300 необхідних.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку планують грандіозну вечірку у стилі «Великого Ґетсбі». Шукають підходящий ресторан
Наступна новина Верховна Рада ухвалила бюджет-2020
Останні новини
Схожі новини