Зміни до обласного бюджету Волині: на що витратять кошти

Зміни до обласного бюджету Волині: на що витратять кошти

Депутати на Волині розглянули відповідні проекти змін до розпису обласного бюджету на 2019 рік.

Освітні заклади Волині економлять мільйони завдяки впровадженню енергоефективних заходів, та мають намір спрямувати ці кошти на інші цілі. Натомість, медичні заклади регіону активно беруться за енергоаудит, аби отримати гроші європейського інвестиційного банку. Про це йдеться у сюжеті ПЕРШИЙ-TV Луцьк.

Запропоновані зміни озвучив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк:

«У першу чергу вони виникли у зв’язку із тим, що є економія по енергоносіях».

Загалом вдалось заощадити майже 2,5 мільйони. За ці гроші управління освіти планує відремонтувати низку приміщень двох гуртожитків обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, з врахуванням збільшення видатків бюджету розвитку спецфонду на майже 2 мільйони гривень.

Ще частину коштів, просять спрямувати на потреби кількох ліцеїв у районах. Начальник управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна зауважила, що до кінця року таким самим чином планують заощадити ще близько трьох мільйонів.

Зі свого боку голова комісії Михайло Імберовський запропонував колегам-депутатам не підтримувати проект рішення і пояснив чому:

«Ми зараз будемо найближчим часом збирати бюджетні слухання і детально вивчати ситуацію усіх закладів освіти».

Михайло Імберовський запропонував врахувати найнагальніші потреби в окремому проекті рішення, а решту коштів розподілити за результатами бюджетних слухань.

Члени комісії погодились з думкою голови і не рекомендували підтримувати початковий запропонований проект змін.

Окрім поточних витрат, ключову суму у 600 тисяч гривень від загального перерозподілу пропонується спрямувати на реалізацію проекту «Термореновація» будівель закладів охорони здоров’я.

«У свій час була проведена дуже велика робота по оцінці саме заходів охорони здоров’я і є можливість отримати серйозний інвестиційний бюджет», – зазначив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

Директор КП «Волиньенергософт» Олександр Курилюк розповів, що Європейський інвестиційний банк підписав угоду про технічну підтримку. Уже з березня працюватимуть іноземні фахівці.  

Голова комісії Михайло імберовський запропонував відкоригувати проект розпорядження і виділити ці кошти. Однак з рештою перерозподілу вчинити як у випадку освітньої галузі.

Не поспішати ділити зекономлені гроші, а надто серед медзакладів районів, запропонував і депутат обласної ради Володимир Бондар. Обранець волинської громади запевняє – це, мовляв, не зовсім чесно.

З думкою Володимира Бондара  погодились усі без винятку члени комісії. Тож зміни, що стосувались перерозподілу коштів на райони, не підтримали. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька броварня гучно святкуватиме шестиріччя
Наступна новина На Волинь приїхав новий голова ОДА
Останні новини
Схожі новини