Депутати Волиньради написали відкритого листа суддям

Депутати Волиньради написали відкритого листа суддям
Сесійна зала Волинської облради (фото: Вісник)

Депутати Волинської обласної ради написали відкритого листа до суддів області з проханям не скасовувати прийняте на сесії рішення про бюджет області.  

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної ради. 

Чому Волинська ОДА подала до суду?

Нагадаємо, обласний бюджет 2019 прийняли на сесії облради 20 грудня 2018. Голова Волинської ОДА Олександр Савченко тоді заявив, що обласний бюджет депутати прийняли з порушенням процедури. За його словами, ОДА пропонувала до розгляду сесії той проект бюджету, який розглядався на п’яти профільних комісіях, і, фактично, усі підтримали проект бюджету, внесений облдержадміністрацією. Однак, на останньому засіданні бюджетної комісії раптово внесли зміни, які не встигли опрацювати. Мова йшла про 25 млн, які вирішили перерозподілити на інші цілі.

У зв’язку з цим Волинська ОДА подала позов до суду з метою скасувати рішення про бюджет. Тим часом в облраді заявили, що якщо виконання рішення про бюджет призупинять, то це унеможливить виконання низки обласних програм.

Про що йдеться у відкритому листі депутатів?

Депутати облради запевняють, що весь бюджетний процес проведений обласною радою в рамках чинного законодавства України.

«Обласна державна адміністрація відмовилася готувати рішення про обласний бюджет після затвердження його на сесії Волинської обласної ради. Замість державних чиновників цю роботу виконали голова бюджетної комісії та працівники виконавчого апарату обласної ради. Рішення про бюджет було вчасно оприлюднене на офіційному сайті обласної  ради», – йдеться у повідомленні. 

Депутати підкреслили, що скачування рішення про бюджет призведе до невиконання низки обласних програм.

«Люди, які хочуть, щоб обласний бюджет не був прийнятий, працюють проти Волині та волинян. Методи роботи голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка та його команди викликають занепокоєння та недовіру з боку депутатського корпусу Волиньради. Тому звертаємося до вас (суддів Волині, – ред.) не приймати незаконного рішення та не скасовувати рішення про бюджет області», – написали у відкритому листі депутати. 

Тим часом в ОДА заявили, що таким листом облрада тисне на суддів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Атовці з інших областей приписуються у Луцьку, щоб отримати житло, - Пустовіт
Наступна новина «В Польщі теж в один момент не чистять всі дороги, але ніхто не галасує», - Пустовіт
Останні новини
Схожі новини