Змінили вартість оренди землі на Центральному ринку Луцька

Змінили вартість оренди землі на Центральному ринку Луцька

У 2019 році вартість оренди торгової площі на Старому ринку для комунального підприємства «Луцькі ринки» становитиме 90,25 грн. в місяць за 1 квадратний метр.

Про це стало відомо 6 червня під час засідання виконкому.

За словами директора КП «Луцькі ринки» Ігоря Корольчука, «стара» вартість оренди становить 110 грн., а після зниження її до 90,25 грн. можливе поступове підняття до 105 грн., щоб збільшити прибуток підприємства.

Він розповів, що «Луцькі ринки» провели відповідні розрахунки, де врахували виробничі та адміністративні витрати, у які не входять охорона ринку, амортизація та оренда приміщення.

Корольчук також сказав, що задіяні лише 25% ринку.

«Коли ми говоримо про 90,25 грн., доповідач каже, що це буде підніматись, коли йде мова про фактично одинаковий тариф, коли я не почув, що бюджет міста отримає більше, ніж отримуємо, коли я не почув що умови стануть краще ніж є, коли кажуть, що 25% використовується, я не вірю в такі цифри. Можливо, варто укладати з підприємцями тимчасові угоди. Можливо, треба тарифну сітку відповідно до місця розташування. Оптимізуйте це», - сказав член виконкому Андрій Киця.

«Хотів попросити перш ніж ухвалювати рішення по оренді, залучати підприємців до обговорення. Те, що 25% ринку задіяно - це цифра взагалі невідомо де взялася», - додав підприємець Володимир Гвоздик.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт розповів, що за один день всі проблеми не вирішаться. «Будемо робити все для того, аби і підприємці мали комфортні умови, і лучани. Ми не повинні лякатись помилок, ми повинні лякатись своєї бездіяльності, боятися зробити той чи інший крок. Ми повинні рухатися вперед», - сказав він.

Натомість директор департаменту економічної політики Олександр Озінович розповів, що є потреба збільшити кількість штатних одиниць до 10 людей, а відтак вартість оренди через це необхідно буде підняти до 105 грн. за 1 м. кв. в місяць, адже заробітна плата працівників входить у статтю витрат. Олександр Озінович запропонував встановити тариф 90, 25 грн. до 1 жовтня 2018 року, а восени ще раз переглянути тариф.

Цю пропозицію підтримали.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якість чи ціна: що змінилося після підняття вартості проїзду у луцьких маршрутках. ВІДЕО
Наступна новина Розмова померлої з диспетчером «швидкої», збитий лось та шоу «Холостяк»: ТОП-3 за 5 червня
Останні новини
Схожі новини