Зупинити середньовіччя: в Україні хочуть ліквідувати шкільні туалети надворі

Зупинити середньовіччя: в Україні хочуть  ліквідувати шкільні туалети надворі
Фото ілюстративне (джерело: Перший кабельний)

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству регіонального розвитку та місцевій владі до кінця 2019 року облаштувати теплі вбиральні в усіх школах.

Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів 27 лютого, – пише Українськ правда.

«Доручення Міністерству регіонального розвитку. Доведеться допомогти… вирішити цю проблему. Не розумію, чому раніше не можна було це зробити. Будь ласка, в розрізі кожної області, скільки таких шкіл, в яких районах. Поставити їм завдання, щоб до кінця року всі школи отримали теплі нормальні туалети», – сказав прем’єр.

Гройсман наголосив, що це питання – у компетенції місцевої влади: міських голів, голів районних адміністрацій,  голів ОДА та їх заступників із гуманітарних питань.

«Уже й гроші є, і розуміння, просто треба моніторити, щоб рівень відповідальності був. Зима на вулиці, діти ходять до холодного туалету, це просто… немає слів. 21 сторіччя на вулиці», – нарікав прем’єр.

В свою чергу міністр освіти та науки Лілія Гриневич повідомила, що в Україні 680 шкіл до цього часу мають холодні вбиральні на вулиці. Найбільше таких шкіл у Закарпатській області.

«Це ганебне явище треба ліквідувати. Закрити це питання», – сказала міністр

За словами Гриневич, на це було виділено понад 267 мільйонів гривень субвенцій з держбюджету.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку батьки дітей без щеплень вийдуть на мітинг
Наступна новина У Луцьку почалася акція протесту прихильників УПЦ МП. ФОТО
Останні новини
Схожі новини