ЗВЕРНЕННЯ: «Я не дуже вірю в результат зустрічі. Але хай спробують»

ЗВЕРНЕННЯ: «Я не дуже вірю в результат зустрічі. Але хай спробують»

Президент Володимир Зеленський у зверненні до українців пояснив, про що говорив з Лукашенком. 

Нагадаємо,  вранці, 27 лютого, три ракети влучили у військову частину у місті Володимир на Волині. Згодом президент РБ Олександр Лукашенко визнав, що їх запустили з території його держави. Пізніше він зателефонував президенту України Володимиру Зеленському

Після розмови стало відомо про зустріч на Прип‘яті.

Ось про що розповів Володимир Зеленський:

«У мене відбулася телефонна розмова з президентом Лукашенком. Ми не розмовляли два роки. А сьогодні я говорив з ним довго. Дуже предметно. Я пояснив йому детально неможливість нашого зіткнення. 

***

Я не хочу, щоб із Білорусі в Україну летіли ракети, літаки та гвинтокрили. Я не хочу, щоб в Україну з Білорусі йшли війська. І він мене запевнив у цьому. 

***

Моє завдання як президента захистити нашу державу, і ви це побачили протягом цих жорстких днів. Олександр Лукашенко звернувся до мене, щоб українська та російська делегація зустрілась на річці Прип’ять. Підкреслю: без жодних умов. 

***

Скажу відверто: як завжди, я не дуже вірю в результат цієї зустрічі, але нехай спробують. Щооб потім у жодного громадянина не було жодного сумніву, що я як президент не намагався зупинити війну, коли був нехай і маленький, але все ж таки – шанс. І поки наші хлопці – там, президент – тут, голова офісу – тут, прем’єр – тут, армія – тут, головнокомандувач – тут, ми всі будемо боронити нашу державу і наші кордони. 

***

Ми з вами маємо діяти прагматично, щоб досягти нашої мети. А наша мета – то територіальна цілісність. Нашу позицію ви побачили на сто відсотків. Це безумовний захист національної державності. 

***
Тепер – що стосується нашої мотивації. Очевидно, що наші військові воюють не за гроші. а за сьогодні, за завтра. І дуже жорстко відповідають за те, що було вчора. 

Але ми маємо розуміти, що сьогодні найважливіша робота – бути військовим, захищати країну. І тому я дуже хочу, щоб держава гідно платила за цю  роботу.

***

Ми будемо платити нашим військовослужбовцям, які тримають в руках зброю, по сто тисяч гривень на місяць. Не для того, щоб нам казали «дякую», а для того, щоб вони знали, що країна їм точно вдячна». 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 Волиняни пишуть білорусам. «Вони йдуть вбивати ваших племінників…». РЕПОСТ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькій громаді заборонять продаж алкоголю
Наступна новина «Швидка» у Володимирі шукає добровольців-чоловіків
Останні новини
Схожі новини