Бандерштат-2018 встановив новий рекорд з кількості відвідувачів

Бандерштат-2018 встановив новий рекорд з кількості відвідувачів

Понад 14 тисяч осіб відвідало Бандерштат-2018. Це стало абсолютним рекордом за усі 12 років проведення фестивалю.

Захід відбувся 3-5 серпня під Луцьком у селі Рованці, повідомляють організатори. 

Фестиваль відвідали не лише гості з України, а й з Польщі, Білорусі, Німеччини, Китаю, Сполучених Штатів, Нової Зеландії, Австралії, Великобританії та Росії.

На трьох сценах виступили 60 гуртів: Друга Ріка, Тарас Чубай та Плач Єремії, Тартак, O.Torvald, Без Обмежень, Христина Соловій, Один в каное, Жадан та Собаки, PavlikOverDrive.

Читати також: Гутірки з відомими людьми та улюблена музика: чим запам'ятався перший день «Бандерштату». ФОТО

Традиційно відбулися зустрічі із лідерами думок. На гутірковій сцені фестивалю виступив лідер гурту O.Torvald Євген Галич, очільник Суспільного Зураб Аласанія, фронтмен гурту OtVinta Юрко Журавель, народні депутати Володимир Парасюк, Олександр Шевченко, мер Львова Андрій Садовий, а також ветерани УПА. Потужною цього року була літературна сцена, на якій виступили Сергій Жадан, Любко Дереш, Макс Кідрук, Іван Байдак, Дмитро Лазуткін, Володимир Лис та Ореста Осійчук.

Читати також: Понад дев’ять тисяч відвідувачів і майже 2 тисячі наметів – другий день «Бандерштату»

На території діяв ярмарок українських брендів та майстрів, BanderFroodFest, спортивна зона та найбільше в історії фестивалю дитяче містечко. Діяв нічний кінотеатр, де можна було переглянути стрічки вітчизняного виробництва – «Кіборги» та «Дебальцеве».

Читати також: FOOD TRUCK ZABIYAKA BBQ на фестивалі Бандерштат: ексклюзивне меню та справжня культура street-food

Понад 2 тисячі гостей Бандерштату взяли участь у патріотичному флешмобі на підтримку кремлівських політв’язнів. Учасники, запаливши ліхтарики, вибудували слово FREE як символ підтримки українцям, яких держава-агресор незаконно утримує за ґратами.

Учасникам фестивалю також продемонстрували історичну реконструкцію бою УПА проти НКВС. Бандерштат, за традицією, був безалкогольним.

Читати також: Красуні «Бандерштату-2018». ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку на 7 серпня
Наступна новина Волинські митники на «Ягодині» вилучили партію електропристроїв на понад 1,5 млн гривень. ФОТО
Останні новини
Схожі новини