Боєць волинської тероборони розповів, як став «Депутатом»

Боєць волинської тероборони розповів, як став «Депутатом»
Фото ілюстративне

У 100-й окремій бригаді територіальної оборони Волині служить лейтенант, бойовому досвіду якого можуть позаздрити (по-доброму, звичайно!) чимало генералів!

Про бійця розповідають на фейсбук-сторінці бригади.

Військове звання лейтенанта асоціюється з молодістю і (будьмо відвертими!) не надто великим досвідом. Адже цей погон одержують випускники військових вишів – зазвичай, хлопці та дівчата віком 21-22 роки…

А от пан Станіслав, позивний «Депутат», служить у війську 24-й рік, а з урахуванням пільгового обчислення в нього вже давно «30+» вислуги. За плечами цього чоловіка чотири ротації в зону проведення АТО/ООС. Тож війна для нього почалася точно не «24 лютого 2022-го» – на вісім років раніше.

«Депутат»

То як же ж так сталося, що він досі лейтенант, а не полковник, або хоча б підполковник?! Все дуже просто: упродовж двох десятиліть чоловік служив на сержантських посадах, пройшовши увесь шлях від солдата до старшого прапорщика. І лише потім атестувався на офіцерську посаду з присвоєнням первинного офіцерського звання молодшого лейтенанта…

Читайте також: «Шеф» із волинської тероборони попросив повістку на ринку

Про те як боєць став «Депутатом», розповідає таке: «Змилуйтеся, ніяким депутатом я ніколи не був. Просто під час мого перебування на сході якось трапився курйозний випадок. Приїхав я в якихось справах на бойові позиції сусіднього підрозділу, а там якраз чекали делегацію депутатів Верховної Ради. І командирові того підрозділу та його підлеглим я здався схожим на одного з тих нардепів (сміється). Як я потім не відбивався, але позивного «Депутат» позбутися так і не вдалося – приклеїлося до мене те «депутатство» намертво…», – розповідає пан Станіслав.

А ще в нашого героя не лише рідний брат, а й «друга половинка» служить у війську – навіть попри те, що подружжя виховує семирічну донечку.

До речі, лейтенант «Депутат» стверджує, що точно знає, чим закінчиться війна:

«Тільки беззаперечна перемога України над агресором! Навіть іншої думки не допускаю! Ми, українці, маємо в серцях і душах усе необхідне для досягнення цієї мети. Найперше – феноменальну здатність консолідуватися ву найтяжчі часи. Тож усе просто мусить бути Україна!».

Читайте також: Боєць волинської тероборони взяв академку, щоб служити в армії


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку патрульні допомогли дітям дістатися дому
Наступна новина Переселенцям у Торчинській громаді допомагають продуктами та з пошуком роботи
Останні новини
Схожі новини