Через «Устилуг» хотіли приховано провезти в Україну злитки золота та дрон

Через «Устилуг» хотіли приховано провезти в Україну злитки золота та дрон
Фото Волинської митниці

Волинські митники на посту «Устилуг» знайшли серед вантажу, який намагались ввезти в Україну, приховані від митного контролю злитки золота та дрон.

Про це 5-го липня Волинська митниця повідомила у Facebook. 

Чотири злитки прямокутної форми та одна монета, позначені написом Au 999,9, загальною вагою понад 120 грам містились серед вантажу. Він складався із засобів особистої гігієни та електроніки.

Вантаж везли з Лондона до київського імпортера. У товаросупровідних документах не згадувалось про золото.

Також у цій же вантажівці намагались приховано ввезти в Україну дрон вартістю 46 тисяч гривень, окуляри віртуальної реальності та бритви для гоління.

«Усе «зайве» вилучено у ході повного митного огляду транспортного засобу. Складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України.

Дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів - тягнуть за собою конфіскацію цих товарів та накладення штрафу в розмірі 100 відсотків їх вартості», – йдеться у повідомленні. 

Вартість вилученого золота становить майже 205 тисяч гривень, а вартість усіх предметів правопорушення – майже 270 тисяч гривень.

Матеріали справи скерують до суду.

Нагадаємо, раніше волинські митники вилучили в чоловіка сотню ножів, які він планував привезти в Україну. Товар їхав з Естонії, а отримати його мав чернігівський підприємець. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гроза та пориви вітру. На Волині синоптики попереджають про негоду
Наступна новина Чи можуть військовозобов'язані виїхати з місця проживання. Пояснення Генштабу ЗСУ
Останні новини
Схожі новини