Чи готовий Луцьк до терористичної атаки. ВІДЕО

Чи готовий Луцьк до терористичної атаки. ВІДЕО

Волинська область і Луцьк не є епіцентром світових трагедій чи терористичних загроз, проте варто, як то кажуть, тримати порох сухим.

Журналісти вирішили поцікавитись готовністю місцевої влади і спеціальних служб до одного виду надзвичайних ситуацій. Моделюємо ситуацію уявного терористичного нападу на житловий квартал міста і вирушаємо до місцевих посадовців дізнаватися чи мають вони усталений план для екстрених випадків, – ідеться в сюжеті Сфера-ТВ.Луцьк.

Навчання, звісно, гарна справа, та як усім відомо, головне у надзвичайних ситуаціях – своєчасна й адекватна реакція, яка зменшить силу негативного впливу і трагічних наслідків. Від багатьох посадовців, з якими довелось спілкуватись, можна почути про те, що координувати антитерористичну діяльність має СБУ Отож наступна зупинка для опитування саме там.

За словами полковника Кузьменка, усі об’єкти критичної інфраструктури життєзабезпечення перебувають під пильним контролем. Відповідний спеціальний штаб завжди перебуває в бойовій готовності.

Що ж, на адекватну реакцію служб розраховувати можна, а раптом велика кількість поранених? Чи готова луцька медицина? За інформацією звернулися до начальника управління охорони здоров’я у місті.

Та власне мешканці Луцька на ситуації такого типу не розраховують. Та й у відповідях на запитання: «Як правильно діяти у разі терористичного нападу?», губляться. Проте до боротьби з терористами готові.

Декларована готовність місцевих спеціальних служб до такого типу надзвичайних ситуацій не може не тішити.

Та все ж розслаблятися, очевидно, не варто і потрібно витрачати трохи більше коштів на навчання та інформування людей щодо дій у випадку загрози, ніж на особистий піар чиновників.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Філарет пояснив, що буде далі. ПОВНИЙ ТЕКСТ ВИСТУПУ
Наступна новина На купи сміття скаржаться мешканці волинського селища
Останні новини
Схожі новини