Чого не можна робити майбутнім мамам?

Чого не можна робити майбутнім мамам?

У житті жінки є прекрасний і водночас складний період — вагітність. Це час, коли організм кидає всі свої ресурси на розвиток та збереження плоду. На початку вагітності кожна жінка по-своєму звикає до нового стану, з приходом якого треба відкоригувати свій спосіб життя та звички. Бо від цього залежать життя та здоров’я дитини.

Заборони для вагітних

Коли жінка вагітніє, довкола одразу ж з’являється маса людей, які хочуть дати пораду та розказати, чого не можна вагітним на ранніх термінах або впродовж всієї вагітності. Але не завжди треба прислуховуватися до рекомендацій, інакше вас поглине величезна кількість забобонів, які не даватимуть спати. Та все ж є речі, які не можна робити вагітним, це стосуються всіх жінок, що перебувають у положенні:

  • Вживання спиртного в будь-яких його проявах — адже весь алкоголь потрапляє до дитини, може викликати інтоксикацію та уповільнити розвиток плоду.
  • Сигарети та інші тютюнові й електронні вироби — в процесі куріння в організм потрапляє велика кількість шкідливих речовин та смол. Дитина під час паління не отримує необхідної кількості кисню, це тягне за собою вади серця та мозку.
  • Стреси — це пришвидшує серцебиття майбутньої мами та підвищує рівень адреналіну в крові, що достатньо шкідливо для дитини.
  • Контакт із гаджетами — за можливості треба скоротити час, який проводите з електронними пристроями, бо вони випромінюють електромагнітні хвилі.
  • Вживання медикаментів без порад лікаря — багато препаратів протипоказані вагітним та можуть спричинити викидень.
  • Перевантаження — надмірні навантаження також можуть сприяти викидню.

Всі ці заборони існують для того, щоб була якомога більша можливість добре виносити та народити здорову дитину.

Вагітність — не хвороба

Хоча є ряд заборон, які запобігають дефектам розвитку плоду та іншим можливим неприємностям, треба пам’ятати, що вагітність — це нормальний стан жінки. І можна й надалі робити улюблені справи, бути активними, займатися спортом та їсти те, чого вам хочеться. Не варто кардинально змінювати своє життя чи відмовлятися від звичних справ, лежачи на дивані й чекаючи на пологи. Це може призвести до появи депресії, що погано вплине на ваш стан та стан дитини.

Треба пам’ятати, що є тільки дві людини, думки яких треба враховувати, — це ви та ваш лікар. Залежно від власних відчуттів та порад доктора, який знає всі нюанси протікання вагітності, можна без страху робити те, що подобається. Просто потрібно підходити до всього з розумом і знати міру. Тоді вагітність буде протікати добре, а пологи будуть легкими.

*На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу на Волині виявили 443 хворих на коронавірус. Одужало – 888
Наступна новина «За масштабами атак – це Росія». Внутрішній фронт: як Кремль розгойдує Україну
Останні новини
Схожі новини