«Влада мала б їх на руках носити». Палицю просять допомогти підприємцям Центрального ринку

«Влада мала б їх на руках носити». Палицю просять допомогти підприємцям Центрального ринку

Голова правління ГО «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов звернувся до народного депутата Ігоря Палиці з проханням «сприяти у розв’язанні конфлікту між підприємцями Центрального ринку та міською радою Луцька».

Звернення оприлюднили на сторінці ГО «Бізнес-Волинь» у Фейсбуці.

Текст звернення Ігоря Дильова подаємо без змін.

Звернення

«Шановний Ігор Петрович, на 100% підтримую Вашу позицію щодо необхідності роботи депутатів ВР на округах у нелегкі для світу і України часи.

Дуже сподіваюсь, що під час роботи на окрузі у Вас знайдеться час і для допомоги у вирішенні болючої проблеми міста Луцька, а саме силового «перенесення» Центрального ринку.

Вже більше місяця чиновники міської ради за допомогою муніципальної варти знищують підприємців які законно торгують на ринку. Їх силою витісняють з орендованих торгівельних місць, тероризують і провокують, не пропонуючи нічого окрім платного приватного поля за межами міста, куди ніколи не прийдуть покупці.

Так зване "добровільне переселення" за межі міста, що «радять» підприємцям чиновники з міськради, за попередніми розрахунками, обійдеться для тисячі підприємців орієнтовно в ДЕСЯТЬ МІЛЬЙОНІВ ДОЛАРІВ США (вартість обладнання одного торговельного місця становить 10000 дол. США).

Притомна влада мала б на руках носити людей, які сплачують податки, створюють робочі місця та готові інвестувати у власне місто. Натомість, керманичі міста не хочуть шукати компроміс. Від них люди чують тільки образи, ультиматуми, звинувачення та погрози. Підприємці з розумінням ставляться до необхідності змінювати територію Старого міста і Центрального ринку зокрема. Але той спосіб, якій обрала міська влада, буде мати наслідком не зміни, а руйнування добробуту сотень сімей.

Плануючи свою працю на окрузі пропоную Вам, долучитись до пошуку взаємоприйнятного варіанту вирішення даної проблеми. Підприємці готові зустрітись у зручний для Вас час, надати пояснення, пропозиції, необхідні документи та своє бачення вирішення проблеми.

А можливо Ви на власні очі захочете побачити знищене майно і людей, що цілодобово,під наглядом поліції і спецпризначенців чергують на території, намагаючись захистити свою власність та право на працю, вимагаючи від влади міста діяти по закону.

Прошу Вас публічно висловити свою позицію з даного питання, а також сприяти у розв’язанні конфлікту між підприємцями Центрального ринку та міською радою Луцька.

Повірте, ніхто з підприємців не зацікавлений продовжувати силове протистояння. Вони добиваються одного – права працювати по закону».

Нагадаємо, 4 лютого відбулось знесення Старого ринку грейдерам та за участі людей у балаклавах. Тоді троє людей опинилися у лікарні. 5 лютого підприємці ринку протестували під міськрадою, наголошували на тому, що дії муніципальної варти були незаконні і вимагали звільнити начальницю департаменту – Юлію Сиротинську. Ексначальник патрульної поліції Волині Петро Шпига став на сторону підприємців і заявив, що силове знесення було недопустиме. Голова ОДА Юрій Погуляйко заявив, що буде розбиратись у законності таких дій. 11 лютого стало відомо, що суд не скасував рішення Луцькради про знесення контейнерів. 10 та 11 березня на Старому ринку знову відбувались сутички

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Укрзалізниця» припиняє перевозити пасажирів
Наступна новина Нардепи ухвалили закон про підтримку платників податків під час коронавірусу
Останні новини
Схожі новини