Директора «Кромберга» звільнили, бо просив не скорочувати зарплати людям

Директора «Кромберга» звільнили, бо просив не скорочувати зарплати людям

Колишній фінансовий директор луцького «Кромберг енд Шуберт» Олександр Шаварський судиться з підприємством. Каже, що його звільнили, бо він не погоджувався з думкою керівників щодо скорочення заробітних плат працівників. Представники підприємства цей факт у суді заперечують. Кажуть: на підприємстві провели аудит і виявили низку порушень, тому чоловіка і звільнили.

Олександр Шаварський 7 років відпрацював на підприємстві «Кромберг енд Шуберт», але з чергового відрядження повернувся вже безробітним. Розповідає, що через пандемію ковід-19 на підприємстві хотіли зменшити заробітні плати працівникам, але він був проти цього. Поїхав у відрядження до Житомира і почув, що більше йому не довіряють і пропонують звільнитись за згодою сторін. Про це йдеться у сюжеті «Аверсу».

«Власники були не задоволені моєю принциповою позицією і вирішили мене звільнити через надумані підстави. В період пандемії я принципово висловлював незгоду з власниками підприємствами щодо необхідності зменшити виплати нашим працівникам, адже обсяги діяльності підприємства майже не зменшились, не було підстав до зменшення»

Чоловік каже, що за роки його керівництва на підприємстві воно неодноразово було визнано кращим за показниками діяльності. Тож, чоловіка й обурила така «подяка» і він вирішив позиватись до суду. До того ж, трудовий контракт передбачав попередження керівника за три тижні до звільнення і виплату певної компенсації. Окрім того, Олександр Шаварський мав статус одинокого батька, тому керівництво взагалі не мало права звільняти чоловіка, який сам виховує дитину та ще й в час пандемії. 

«Мене заманили для ніби-то обговорення бюджету, хоча нічого такого не було. Зустріли мене адвокати з найдорожчими гонорарами в Україні, які почали розповідати про якесь порушення. Це звичайно створило певний тиск, коли я не очікував цього», – каже чоловік.

На судовому засіданні у Луцькому міськрайонному суді адвокат від «Кромбергу» запросив свідків, які були присутні під час підписання заяви на звільнення. Причина розірвання трудових відносин свідки пояснили «втратою довіри з боку керівництва». Вони заявляють, що тиску з боку власників на Олександра Шаварського не було, а звільнили його через результати проведеного аудиту.

Натомість чоловік це повністю заперечує і каже, що ніякого аудиту не було. Отож, додає, що сподівається на справедливе рішення суду. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли та скільки COVID-вакцин отримає Україна. Графік
Наступна новина Відомі деталі історії з «контрабандою Пруса» на 26 мільйонів
Останні новини
Схожі новини