Працівники житомирського «Кромбергу» вийшли на мітинг проти керівництва

Працівники житомирського «Кромбергу» вийшли на мітинг проти керівництва

Частина працівників вийшли на мітинг для того, щоб привернути увагу до «нелюдського ставлення до робітників на заводі».

Один із учасників мітингу, Костюк Богдан, вже колишній працівник заводу, розповів, що робітників, які намагаються шукати вирішення цієї ситуації, спілкуються з керівництвом, можуть просто звільнити, пише «20 хвилин. Житомир».

«Зібрались сьогодні висловити свою думку про те, що наше керівництво незаконно себе  поводить проти працівників. На нашому підприємстві півтора роки тому почались порушуватися права робітників. Коли ми почали це казати, наголошувати на тому, що це неправильно, що мають бути закони, за якими ми працюємо, - їх це обурило дуже сильно. На людину, яка починає «виступати», керівництво реагує стандартно – «травлять» на них людей, майстрів, начальників зміни і вони просто морально давлять так, що людина змушена звільнитися за власним бажанням.

Ми коли почали відстоювати свої права, почалося те ж саме – тиск, «палки в колеса», залякування тим, що нас звільнять, кошти не виплатять. Так як ми з характером і не піддавались цьому психологічному тиску, ми вирішили з цим боротися . Знайшлись однодумці, і ми на нашому підприємстві створили профспілку «Вільні люди», як тільки ми її створили, через два тижні нас просто звільнили», – розповів Богдан.

За словами мітингуючих, керівництво заводу залякує та карає працівників за дрібні правопорушення: запізнення на пару хвилин із обіду, якщо під час роботи ти сядеш чи присядеш, за те, що приспустиш маску. Людей можна зрозуміти, вони працюють по вісім годин, причому робота стояча, більшості просто фізично важко так працювати.

«Ви навіть не уявляєте, як сильно тут «пресують» людей. Наприклад, стоїть людина на робочому місці і відійшла до туалету або на хвилину запізнилася зі столової, навіть якщо трішки приспустила маску подихати, бо ми стоїмо по 8 годин за робочим місцем, одразу ж прибігає охорона та складає акт. Протягом довгого часу на людину тиснуть кількістю цих актів і складають їх один за одним, поки людина під тиском, сама не подумає: навіщо це мені потрібно, і звільниться, а якщо ні – залякують звільненням за статтею», - розповідає один із учасників мітингу Ілля Олійник.

«Не дивлячись на те, що вони штрафують людей за недотримання карантинних заходів, саме керівництво геть усе, до останнього, не відповідають своїм показникам. Вони ходять без масок по виробництву, у натовпі людей, в кабінетах де по 8 – 10 людей, а нас, напевно, вважають за якихось дурнів чи рабів, з яких можна стягувати гроші за будь-що», – додає Ілля.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні заснували Золоту медаль імені Бориса Патона
Наступна новина В Україні на самоізоляції перебувають 145 класів, - Степанов
Останні новини
Схожі новини