Для забезпечення соціальним житлом волинян необхідно 4,5 млн гривень

Для забезпечення соціальним житлом волинян необхідно 4,5 млн гривень

Щоб забезпечити житлом дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, необхідно близько 4,5 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 25 січня, передає ІА Волинські новини.

Як розповіла керівниця служби у справах дітей облдержадміністрації Алла Оніщук, минулого року в рамках Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2017–2021 роки вдалося залучити 4,145 мільйона гривень асигнувань і ще 3 мільйона гривень із місцевих бюджетів.

За ці кошти змогли придбати 19 соціальних квартир та будинків, а також провести ремонтні роботи в житлі, яке належить 24 дітям-сиротам. Загалом у 2017 році було забезпечено соціальним житлом 36 таких дітей області.

«Цього року не закладено коштів на фінансування програми, відповідні пропозиції щодо співфінансування ми вноситимемо при уточненні бюджету. Окрім того, ОТГ хочуть брати участь у цій програмі, вони звернулися до нас, адже на їхній території також проживають сироти, тому вони хочуть шляхом співфінансування, разом із обласним бюджетом, купувати житло дітям сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування», – зазначила Алла Оніщук і додала, що для цього потрібно внести відповідні зміни до програми.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Цуманська пуща» просить допомогти врятувати зубра
Наступна новина Головою правління ПАТ «Миколаївцемент» призначено Андрія Звіринського
Останні новини
Схожі новини