Доступне житло: на Волині планують видавати довготермінові кредити для молоді

Доступне житло: на Волині планують видавати  довготермінові кредити для молоді

В обласній раді планують прийняти програму, для  забезпечення житлом молодих сімей та одиноких громадян у Волинській області на період з 2019 по 2023 роки.

Про це йшлося 7 жовтня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, – пише інформаційне агенство Волинські новини.

Подібна програма вже діє по всій Україні, окрім Волинської та Київської областей, – наголосила директорка  Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Тетяна Воробйова

 У проєкт рішенні вказано, що програму заплановано реалізовувати у два етапи: І етап – 2019–2021 роки; ІІ етап – 2022–2023 роки. Загалом на потреби програми потрібно 26,5 мільйона гривень, із яких 10,6 мільйона – кошти обласного бюджету, ще 10,6 мільйона – гроші міських та районних бюджетів, а 5,3 мільйона – кошти інших джерел фінансування.

Станом на 1 січня 2019 року в рейтингу кандидатів на отримання пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) та придбання житла у Волинському регіональному управлінні Держмолодьжитла перебувають 325 молодих сімей та одиноких молодих громадян.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли, як можна керувати своїм газовим запасом онлайн
Наступна новина Позачергової сесії Волиньради з приводу «формули Штайнмаєра» не буде. Звернення голови Ірини Вахович
Останні новини
Схожі новини