Фахівці зі США навчали волинських психологів, як допомагати бійцям пережити травми війни

Фахівці зі США навчали волинських психологів, як допомагати бійцям пережити травми війни

Фахівці зі США навчали на тренінгу волинських реабілітологів, соцпрацівників та психологів, які працюють із військовими, пережити травми, – про це Суспільному розповіла психологиня медцентру реабілітації учасників бойових дій Любава Казмірчук.

Луцьк став третім містом, де відбулись тренінги від фахівців із США. Перед тим вони побували у Чернівцях та Львові.

Викладачі Тихоокеанського університету Сіетла, доктори Джон Тоберн, Джефф Голгуін та Крістофер Тобі під час навчання з волинськими спеціалістами ділилися своїм досвідом. Розповідали, як працювати з людьми, які мають післявоєнну травму, депресивний стан чи складні умови життя.

"Ми тут для того, щоб зрозуміти наскільки є важлива комунікація. Наскільки важливо сказати людині, що вона не одна. Ми разом із нею", – каже тренер, ад'юнкт-професор Джеф Голгуін.

Фахівці зі Сполучених Штатів Америки на тренінгу. Фото: Суспільне Луцьк


Навчання дає можливість поєднати практичний і теоретичний матеріал у роботі з військовими та членами їх сімей, – розказав психолог Антоній Мельник. З його слів, запозичивши досвід від американських колег, вдасться ефективніше працювати.

Психолог Антоній Мельник. Фото: Суспільне Луцьк


Психологиня медцентру реабілітації учасників бойових дій Любава Казмірчук прослухала навчальний курс. Каже, що оскільки багато працює із настроями військових та з аудиторією, яка потерпіла від військових дій їй важливо подбати про свій психо-емоційний стан.

"Психологи теж повинні себе берегти. Найперше – це турбота про себе для того, щоб допомогти іншому", – каже фахівчиня.

Навчання для волинських фахівців провели троє американців, які є професорами та практикуючими психологами. Тривали вони впродовж двох днів 30 червня та 1 липня.

Читати також: «Найгірше – коли привожу передачу, а її уже немає кому віддати», – волонтерка-журналістка із Луцька


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині судитимуть директора підприємства, який привласнив понад мільйон державних коштів
Наступна новина На Волині зачинятимуть заклади, які ігнорують повітряну тривогу
Останні новини
Схожі новини