«ГаРмИдЕр» кличе на «Монодії в червоному» та виставку плакатів, присвячену виставі

«ГаРмИдЕр» кличе на «Монодії в червоному» та виставку плакатів, присвячену виставі

Вистава, яку колектив зіграв у 5 українських містах і незабаром покаже на фестивалі у Білорусі, — знову у Луцьку! 

17 березня о 17:00 театр «ГаРмИдЕр» покаже поетично-документальну виставу «Монодії в червоному» в чудовому, нещодавно відремонтованому, зручному та гарно обладнаному залі Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена.

Адреса: вул. Кривий Вал, 13.

Вхід — благодійний внесок.

В основі вистави — вражаючі документальні історії поетів кривавого ХХ століття. Пауль Целан (Дмитро Безвербний), Юзеф Лободовський (Петро Дмитрук), Зузанна Гінчанка (Юлія Яцун), Лариса Геніюш (Наталка Шепель), Чеслав Мілош (Павло Порицький) та Олена Теліга (Марія Доманська) постають перед глядачем нехрестоматійно-оголеними.

Вони радіють, люблять, зраджують, втікають і стрибають з мосту… Зворушливо-інтимні факти їх біографій та пронизливі вірші поєднуються у динамічних речитативно-пластичних історіях, що лишають по собі болючий червоний слід та бажання знову стати маленькою дитиною, яка кидає камінці на березі річки.

Ця документально-поетична вистава колективно творилася під час творчої лабораторії у Ворохті. А вперше поети «ожили» у вечірній бібліотеці, коли виставу зіграли просто перед картотекою. Пізніше «Монодії в червоному» повезли до рідних Чернівців Пауля Целана. А згодом віддали шану Олені Телізі, яку було розстріляно у Бабиному Яру, зігравши виставу у театрі Івана Франка в Києві.

Повен зал камерної сцени головного київського театру був пронизаний невимовною тишею. А журі фестивалю «День театру» зізналися, що переживали спектакль як глядачі й відзначили його нагородами «За високопрофесійну режисерську роботу» та «Краще пластичне рішення».

Крім того, спектакль показали на чудовому театрально-дизайнерському фестивалі «Живи» у Харкові. Там експерти високо оцінили роботу, а дизайнери висловили свої емоції від спектаклю тринадцятьма театральними плакатами, які ви також зможете побачити, завітавши на показ у Луцьку.

Крім того, ваш благодійний внесок допоможе здійснити колективу поїздку на фестиваль до Білорусі, де «Монодії в червоному» зіграють 30 березня, вшанувавши ще одну героїню вистави — досі не ребіалітовану білоруську поетку Ларису Геніюш.

Фото Ірини Деркач


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку готуються до приїзду Петра Порошенка. ФОТО. ОНОВЛЕНО
Наступна новина Завтра у Луцьку – концерт пам’яті автора «Червоної рути» Володимира Івасюка
Останні новини
Схожі новини