Генасамблея ООН визнала Росію країною-окупантом

Генасамблея ООН визнала Росію країною-окупантом

Генеральна асамблея ООН ухвалила нову резолюцію щодо півострова Крим, в якій Росія визнається країною окупантом.

За резолюцію проголосували 70 країн, проти – 26, ще 76 країн утрималися, передає «5 канал».

Оновлену резолюцію щодо Криму було схвалено більшістю голосів. У ній ідеться, зокрема, про заклик до Росії припинити порушувати права людини на окупованому півострові. За резолюцію проголосували представники 70 держав світу, 26 були проти, зокрема, це сама Росія, а також Білорусь, Північна Корея, Іран, Сирія, Вірменія та Зімбабве.

Проект резолюції підтверджує, що між Україною і Росією існує міжнародний збройний конфлікт, засуджує застосування Росією власних законів на окупованій території, та примусове нав'язування кримцям російського громадянства. Крім того, в документі висловлюється вимога до Росії – виконати проміжне рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення прав і свобод українців на півострові. Окупаційну владу закликають забезпечити у Криму освітній процес українською і кримськотатарською мовами.

Ухвалення оновленої резолюції привітав Президент України Петро Порошенко. Зі свого боку голова вітчизняного МЗС Павло Клімкін у Twitter написав, що ця резолюція щодо Криму – найсильніша з усіх попередніх, їх було вже дві, і це – третя. За його словами, оновлений документ дає можливість посилити тиск на Росію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому потрібно додати в зимовий раціон хрін
Наступна новина В аварії на Волині загинула жінка, її чоловік та діти у реанімації
Останні новини
Схожі новини