«Генплан, який зараз розробляють у Луцьку, вже застарів», - головний архітектор Туз

«Генплан, який зараз розробляють у Луцьку, вже застарів», - головний архітектор Туз

У Луцьку понад 10 років не вносили змін до генерального плану міста, хоча за законом це потрібно робити раз на 5 років. При цьому документ, який зараз розробляють, невдовзі може стати неактуальним.

Про це під час публічної дискусії щодо тимчасового мораторію на будівництво у Луцьку розповів начальник управління містобудування та архітектури Луцькради Веніамін Туз.

З його слів, востаннє генплан у Луцьку затверджували у 2009 році. Наразі ж новий документ розробляють фахівці державного науково-дослідного інституту «Діпромісто».

«Але новий генплан фактично вже неактуальний, бо він фіксує лише те, що вже існує в місті, а в ідеалі – повинен передбачити усе будівництво, яке вестиметься у Луцьку, принаймні, у найближчі 5 років», - розповів посадовець.

Він зазначив, що міська рада наразі веде переговори з «Діпромістом», аби останній вніс зміни до проєкту генплану. Завершити процес планують орієнтовно у квітні. Тоді ж планують зняти мораторій на нове будівництво у Луцьку.

«Потрібно терміново робити ревізію, передбачити перспективне житлове будівництво з дорогами, інфраструктурою, зупинити малоконтрольовані процеси і привести будівництво в нормальне русло», - сказав чиновник.

Наразі проєкт генплану можна побачити в управлінні містобудування та архітектури, в публічному доступі його немає.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Разовий е-квиток у Луцьку. Поїздка буде дорожчою, ніж звичайна
Наступна новина У Луцьку силою зносять Старий ринок. Люди в масках, бульдозери та постраждалі
Останні новини
Схожі новини