Гроші за м'ясо: у Польщі скандал з  інвестиціями Мартиняка

Гроші за м'ясо: у Польщі скандал з  інвестиціями Мартиняка

Скандал з інвестиціями власника компанії «Пан Курчак», екснардепа з Волині Сергія Мартиняка вийшов на дипломатичний рівень.

Український бізнесмен, який інвестував кошти у м’ясокомбінат польського м. Намислув, став жертвою вимагання зі сторони своїх польських партнерів. Про це пише видання wiadomosci.

Історія набула такого розмаху, що в неї втрутився Посол України в Польщі Андрій Дещиця. Він звернувся за допомогою до заступника міністра юстиції РП  Марчіна Романовскєго.

"Я люб'язно прошу міністра особисто розглянути цю справу, вжити всіх можливих правових та наглядових заходів для забезпечення правового захисту українського підприємця, який постраждав у цій справі", - йдеться у листі, який цитує видання.

Як стверджують у медіа, тему з вимаганням грошей від Мартиняка нещодавно обговорювали віце-прем’єр-міністр України Олексій Резніков та віце-прем’єр-міністр РП Ярослав Говін під час візиту українського урядовця до Польщі.

Так, у 2019 році, маючи намір інвестувати кошти у м’ясокомбінат, Сергій Мартиняк наткнувся на низку перешкод. Польські партнери запросили 6 млн злотих готівкою за ексклюзивні права на торгові марки (як виявилося згодом, вони були зареєстровані неналежним чином). Екс-нардеп погодився заплатити 4 мільйони. Згодом бізнес Мартиняка наткнувся на інші перешкоди: представника бізнесмена вивели з керівних органів підприємства, виштовхали з території закладу і «кинули в калюжу».

Влітку 2020-го бізнесмен звернувся до прокуратури, але там йому відмовили у проведенні розслідування.  Суд у Лодзі підтримав відмову. У січні 2021 року Мартиняк знову подав повідомлення про злочин до окружної прокуратури в Ополі.

 Ставлення правоохоронних органів до справи бізнесмена Мартиняка Посол України в Польщі назвав «легковажним».

  *Намислув — місто в південно-західній Польщі, на річці Відава. Адміністративний центр Намисловського повіту Опольського воєводства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація із ГРВІ та грипом на Волині
Наступна новина Вирощування рододендронів: правила посадки і догляду
Останні новини
Схожі новини