«Хай почитають Біблію! Там пише платити податки!» – заступник губернатора Волині про Стобихівку

«Хай почитають Біблію! Там пише платити податки!» – заступник губернатора Волині про Стобихівку
Джерело фото: kamin.rayon.in.ua

У селі Стобихівка Камінь-Каширського району, де мешканці вимагають відкрити нову школу,  її не буде за що утримувати, адже дохід місцевої сільради – всього 500 тисяч гривень, вважає заступник голови Волинської ОДА Валентин Цьось.

Нагадаємо, у селі Стобихівка Камінь-Каширського району протест батьків триває ще з 2012 року. Цього року 1 вересня вона не пустили дітей до школи.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У волинському селі батьки два тижні не пускають дітей у школу. ВІДЕО

«Вимагають від держави фінансування тих чи інших об’єктів, а натомість заплющують очі, що ніхто не хоче платити податків... А немає податків – мало грошей у бюджеті, це ж аксіома. Найяскравішим прикладом споживацького та однобокого ставлення до держави стало село Стобихівка», – заявив Цьось в інтерв’ю Волинській газеті.

«Децентралізація влади передбачає, що всі освітні заклади перейдуть на утримання місцевих громад. Але люди в Стобихівці над цим не задумуються. Вони хочуть нову і велику школу. Незважаючи на те, що через 4 км, у сусідньому селі, є вже велика школа», – прокоментував проблему заступник губернатора.

Як відомо, у Стобихівці переважна більшість населення – протестанти, а в сусідньму селі, де є школа – православні.

«Вони проти відвідування іншої школи з релігійних міркувань. Вони хочуть, щоб держава поважала їх віру та звичаї. Добре. Держава поважає. Словом, держава там школу таки збудує. Але як вони її будуть утримувати, якщо дохід сільради в Стобихівці – лише 500 тис. грн?! І коли на цей заклад щороку треба буде витрачати не менше 3,7 млн грн?!» – сказав Валентин Цьось.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Школа в Стобихівці – це гроші на вітер», - Василь Столяр. ПЕРШИЙ В ОБЛРАДІ

«В селі немає жодного учасника АТО. Вони не служать у війську, бо їм забороняє релігія. Держава і це поважає. Більше того, держава сьогодні забезпечує безкоштовними сніданками 250 дітей зі Стобихівки. А що вони роблять для держави?»–- поставив питання чиновник. І додав:

«Адже в самому селі – 44 пилорами! Всі зареєстровані на приватні особи як деревообробні верстати для власних потреб. Я розумію, коли з розрізаної колоди для власних потреб собачу будку змайструють. Але коли на території кожної лежать десятки складометрів пиломатеріалів і ніхто не платить податків… Це що, теж релігія забороняє? Ні, навпаки. Хай уважно читають святе писання. А там є чітке зобов’язання платити податки державі».

«Ми зробимо те, що було нереальним 10 років: збудуємо в Стобихівці нову школу, використовуючи сучасний проект споруди. І на цю тему більше говорити не буду», – заявив Валентин Цьось.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Артем Чапай презентує у Луцьку свою нову книгу
Наступна новина Луцький коваль розповів, як робив гігантську бджолу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини