Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 21 березня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 21 березня. ФОТО
Фото ілюстративне

Німець із кілограмом кокаїну, загиблий у ДТП борсук, 360 тисяч за зняття порчі, прикордонник-хабарник... Четвер на Волині минув не без пригод.

Перший стежив за усіма пригодами, які сталися у Луцьку і на Волині протягом сьогоднішнього дня. До вашої уваги – добірка найцікавіших з них. В огляд увійшла також інформація про події попереднього дня, про які стало відомо тільки у четвер, 21 березня.

Вигоріло 30 гектарів території

Загоряння сухої трави сталося 20 березня неподалік села Котів Ківерцівського району. Хтось із місцевих жителів підпалив сміття.  Вогонь швидко поширювався та перейшов на самосіви. Був серйозний ризик загоряння лісу.

Вогонь помітили по обіді. До вечора пожежу встигли локалізувати. Ефективно спрацювали група оперативного реагування, лісова охорона Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ», працівники ДП «Звірівське ЛМГ». До гасіння залучали техніку ДП «Звірівське ЛМГ» – зокрема було проорано мінсмуги, які й стали перешкодою на підході вогню до лісу.

За орієнтовними підрахунками, вигоріло понад 30 га території.

Попалися з наркотиками

У Луцьку на вулиці Кравчука патрульні затримали трьох чоловіків зі згортком канабісу. Їх згодом передали слідчо-оперативній групі.

Ще одного громадянина з речовиною, схожою на наркотичну, затримали ввечері, в одному з магазинів, по вулиці Ковельській. Тут особа намагалась винести каву вартістю більше 130 гривень. Камери зафіксували порушника, працівники викликали поліцію, інспектори оформили протокол за ст. 51 КУпАП. А при перевірці в нього виявили шприц з речовиною, схожою на наркотичну, тож про випадок повідомили слідчих.

На маршрутку впали лінії електропередач

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди у Луцьку механічних ушкоджень зазнали тролейбус, маршрутка та легковик. 21 березня близько 17:20  на перехресті проспектів Відродження і Молоді під час руху тролейбуса було пошкоджено лінії електропередач. Останні, падаючи, пошкодили маршрутку, легковик і власне тролейбус. На щастя, минулося без постраждалих. На водія тролейбуса буде склали протокол.

Прикордонник дав 10 тисяч хабара, щоб його перевели у Луцький загін

Інспектор прикордонної служби – начальник кінологічної групи відділення інспекторів прикордонної служби «Новоселиця» ВПС «Великий Березний» Чопського прикордонного загону вимагав та одержав хабар. 10 000 грн від інструктора кінологічної групи іншого відділу прикордонної служби призначалися за сприяння у переведенні останнього до нового місця служби – Луцького прикордонного загону. Корупціонера затримали.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. За їх результатами вирішать питання про повідомлення прикордоннику про підозру та звернення до суду із клопотанням про обрання міри запобіжного заходу.

Палила траву, а згорів… льох

У селі Заріка Любешівського району через спалювання трави зайнявся льох. Пожежа трапилась 20 березня приблизно о 12-й годині. На території присадибної ділянки 57-річна жінка випалювала залишки сухої рослинності. У результаті загорівся льох розміром 4х6 метрів. Пожежа знищила повністю дерев’яне перекриття та шиферну покрівлю по дерев’яній обрешітці. 

Знайшли авто із підробленим номером кузова

У Ковелі 20 березня експерт сервісного центру МВС під час огляду автомобіля «Volkswagen LT» , який належить 31-річному жителю селища Люблинець, виявив ознаки підробки номеру кузова транспортного засобу. Поліція вилучила сумнівний автомобіль. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група Ковельського відділу поліції. Транспортний засіб вилучили.

В аварії загинув… борсук

Аварія, під час якої загинув борсук, трапилась у Луцьку, перед мостом через Стир поблизу села Рованці. Близько 4-ї години ранку на проїжджій частині лучанин Олександр знайшов мертву тварину. Видно було, що борсук загинув від сильного удару об транспортний засіб.

«Фото інциденту мені показав знайомий, проте телефонувати до поліції він не захотів. Тому на «102» зателефонував я. Проте там мені порадили звернутися до районної поліції – мовляв, територія не наша. У «районці» мені повідомили, що це – не їхня компетенція і сказали звернутися до міської поліції», – розповідає небайдужий лучанин.

У поліції поки що жодних коментарів щодо ситуації не надали.

Ситуацію прокоментував начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда: «Борсук звичайний – це тварина, що охороняється Червоною книгою України. На жаль, якщо тварина загинула, їй уже нічим не допоможеш. Тепер потрібно, щоб комунальники забрали тушку й передали на утилізацію, аби уникнути можливого поширення інфекції у випадку, якщо тварина на щось хворіла. Є у нас КП «Ласка», яке опікується бездомними тваринами. І, якщо будь-яка тварина потрапляє під колеса авто, то підприємство забирає труп й передає на утилізацію».
 

Горіли будинок і господарська споруда

На Волині Упродовж доби рятувальники ліквідували декілька пожеж. Так, 21 березня о 10:46 у селі Любче Ковельського району трапилася пожежа в дерев’яному житловому будинку. А в селищі Голоби Ковельського району горіла дерев’яна господарська будівля. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

За «зняття порчі» заплатила 360 тисяч

В одному із сіл Володимир-Волинського району 30-річна жінка з листопада 2017-го по березень 2019 року віддала добродійці, яка «знімала порчу», 360 тис. грн.

72-річна лучанка ж, аби «відвести від сім'ї біду», днями віддала невідомій жінці, яка підійшла до неї на вулиці, 2600 грн, 300 євро, 476 доларів США та 200 польських злотих.

Затримали німця із кілограмом кокаїну

На одному з пунктів пропуску у Волинській області затримали іноземця, який перевозив 1 кілограм кокаїну. Громадянин Німеччини, попередньо домовившись із невстановленою особою, мав намір незаконно ввезти на територію України з країни Європейського Союзу, з приховуванням від митного контролю наркотичний засіб кокаїн із метою подальшого збуту. Наркотичні засоби були знайдені у схованці в автомобілі іноземця.

Вирішують питання про повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 

За наїзд на собаку відповість за чотирма статтями

Жителя села Рокитниця Ковельського району Станіслава Юхимчука, який навмисно наїхав на собаку, будуть судити за чотирма справами. Його притягують до адміністративної відповідальності за ст. 173 (Дрібне хуліганство), ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна), ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця), ст. 122-4 (Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що Станіслава Юхимчука за останніх півтора року судили тричі: за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, хуліганство та порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП.

Підготовлено за матеріалами інтернет-видань Район.Луцьк, Район.Ковель, ІА Волинські Новини, Нове життя та прес-служб Патрульної поліції Волинської області, Волинського ОУЛМГ, Військової прокуратури Західного регіону України, управління Нацполіції у Волинській області, ДСНС України у Волинській області, прокуратури Волинської області, прокуратури Києва.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я завжди гордився, що я із 40-го кварталу», – співак-лучанин Монатик
Наступна новина Як на Волині відновлювали ліс. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини