Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 2 травня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 2 травня

Самогубець на коліях, телефонні терористи, автоаварії, алкогольні бариги… «Перший» стежив за всіма пригодами, які сталися у Луцьку і на Волині протягом сьогоднішнього дня. До вашої уваги – добірка найцікавіших з них. В огляд увійшла також інформація про події попередніх днів, про які стало відомо тільки у четвер, 2 травня.

А останні дні були таки неспокійними. Тільки за минулі дві доби – понеділок і вівторок – бригади екстренної допомоги на Волині п’ять раз виїжджали на автотранспортні пригоди, вісім раз – з приводу кримінального травматизму (побили, поранили ножем тощо), один раз – з приводу падіння з висоти та ще раз – через утоплення.

Лежав на коліях, бо… не хотів жити

На вулиці Ківерцівській чоловік намагався покінчити з життям, лігши на залізничні колії. Це сталося у середу, 1 травня. Машиніст локомотива встиг зупинити потяг.  Самогубця розповів поліції, що йому 50 років і він не хоче жити. Більше не сказав нічого. Патрульні спільно з медиками доставили його до психлікарні.

Вкрав і не заспокоївся

У магазині на проспекті Грушевського у Луцьку затримали 52-річного крадія, який хотів поцупити товарів на кілька сотень гривень. Поки затриманий з патрульними чекали слідчо-оперативну групу, той запропонував інспекторам гроші, аби відпустили його. Його попередили про кримінальну відповідальність за дачу хабара службовій особі, однак той продовжував наполягати на своєму. Про це повідомили слідчого. Тепер чоловікові загрожує кримінал не лише за крадіжку, а й за дачу неправомірної вигоди.

Мотоцикл зіткнувся із легковиком

Пригода трапилася у середу, 1 травня, на автодорозі «Кримне–Любохини». Мотоцикл Shinerаy зіткнувся з автомобілем BMW.  На мотоциклі їхав 27-річний житель Старовижівського району. Ймовірно, він не врахував дорожню обстановку та не вибрав безпечної швидкості, тому допустив зіткнення із зустрічним автомобілем BMW, під керуванням 25-річного жителя селища Стара Вижівка. Водій мотоцикла та його 26-річний пасажир отримали тілесні ушкодження. Їх госпіталізували.

Луцьку автостанцію хотіла «підірвати» рівненська «терористка»

У поліцію увечері середи зателефонувала жінка і повідомила, що вона має при собі вибухівку та підірве автостанцію на вулиці Конякіна в Луцьку. Повідомлення виявилося неправдивим. Жінку затримали. вилучили мобільник, з якого вона дзвонила. «Терористка» – 34-річна жителька Рівненщини. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Наразі думають, чи варто жінку взагалі випускати на волю.

Помер після дискотеки

Триває розслідування обставин смерті 24-річного жителя села Губин Горохівського району. Як відомо, у понеділок, 29 квітня під час проведення реанімаційних заходів у кареті “швидкої” раптово помер чоловік. Тіло направили на проведення судово-медичної експертизи.  «В інтернеті з’явилася інформація, що мертвого хлопця начебто викинули на дорозі, а наступного дня його тіло знайшли. Ця інформація не відповідає дійсності. Хлопець був на дискотеці. Звідти його забрали рідні. Вранці вкликали «швидку», – пояснили у поліції.

Затримали алкогольного «баригу»

У Луцьку викрили нелегальне виробництво горілчаного сурогату, влаштоване в підвальному приміщенні приватного будинку.  «Пальонку» робили у вкрай неприйнятних санітарних умовах. Власника цеху затримали у Володимирі-Волинському з партією «товару». За попередньою інформацією, лучанин реалізовував фальсифікат в роздрібній торгівельній мережі міста.

Вилучили 700 літрів рідини з характерним запахом спирту, майже 2000 пляшок готової горілчаної продукції, підробні акцизні марки, 500 пачок тютюнових виробів без акцизок, порожні скляні пляшки з наклейками відомих виробників, корки, пластикову тару, шланги, лійки спиртометри. Заодно вилучили і машину, якою розвозили фальсифікат. Орієнтовна вартість вилученого – понад 600 тисяч гривень.
 

Машина зробила «сальто» і злетіла в кущі

У ніч на 2 травня 2019 поблизу села Гірка Полонка Луцького району трапилася аварія.  Молодий чоловік, «п’яний, мов чіп, бо добряче відсвяткував», не впорався з керування та злетів з траси – кажуть очевидці.  Молодик – житель села Ратнів Луцького району, прямував на автомобілі Daewoo з Луцька до Львова.  Водій «зробив сальто» на автомобілі. На щастя, усі залишились живими. Натомість автівка зазнала значних механічних пошкоджень – пише Твій портал. 

У дитсадку потруїлися діти

У Нововолинську перевіряють дитсадок № 2 – там у вихованця виявили сальмонельоз.  Як пише БУГ, ще у п’ятницю та суботу, 26-го та 27-го квітня, у кількох дітей, які ходять до різних груп садка №2 були виявлені ознаки кишкової інфекції. Їх поклали у лікарню.

В однієї дитини виявили сальмонельоз. Відомо, що у п’ятницю, 26-го квітня, дитина садок не відвідувала. Чекають результатів дослідження іншої дитини.

Начальник управління освіти Ольга Лакиш повідомила, що Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відбере змиви, проведе дослідження та дезінфекцію в навчальному закладі.

За словами батьків, щонайменше 30 дітей, які відвідують садок, захворіло. У вихідні дітей переважно лікували вдома. Дехто викликав швидку та звертався до сімейного лікаря.

Товарняк відрізав ногу 

Вантажний поїзд сполученням «Здолбунів – Ковель» поблизу Рожища переїхав ногу жінці, яка йшла по коліях. Жінці відтяло третину правої гомілки.  Подія трапилася ще у ніч на 22 квітня. Потяг рухався у напрямку Ковеля. Машиніст помітив, що на коліях людина і спробував загальмувати, але не встиг.  Постраждалій – 33 роки, вона мешкає у Рожищі. 

Двічі за вечір побив чоловік

1-го травня 47-річна жителька Володимира-Волинського двічі викликала поліцію і повідомляла, що чоловік погрожує і б’є її. Спершу повідомила, що вдарив її в обличчя. Однак від медичної допомоги відмовилася. Поліцейські протокол не складали. Вже о 23:27 подзвонила знову. Каже – чоловік б’ється. Поліцейські склали протокол за вчинення сімейного насильства.

«Мінеру» впаяли 2,5 роки

У Ковелі засудили чоловіка за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху. Він ще 12 березня  повідомив поліцію про підготовку вибуху в приміщенні сервісного центру у Ковелі. Тоді евакуювали 20 людей, обстежували територію і приміщення… Вибухівки, звісно, не знайшли. Встановили, що телефонував 22-річний ковельчанин. Нещодавно Ковельський міськрайонний суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді двох років та шести місяців позбавлення волі зі встановленням річного іспитового строку.

Зловили «психа», який чіплявся до маленької дівчинки

У Нововолинську зловили чоловіка, який чіплявся до маленьких дітей. Раніше медіа повідомляли про імовірного педофіла, який у Нововолинську біля 3-ї школи 28-го квітня перестрів дитину і потягнув її за собою, пропонуючи то гроші, то телефон. За інформацією Радару чоловік - психічно хворий, проживає у Шахтарському мікрорайоні Нововолинська. Повідомляють, що він неодноразово чіплявся до малолітніх дівчаток, але далі слів і смикання за руку не заходило. Покарати чоловіка не можуть і подадуть клопотання про примусове лікування.

Двох людей покусали гадюки

На Волині зареєстрували два випадки укусів змій.  Для надання допомоги медики виїжджали у Ківерцівський та Ратнівський райони. Медики попереджають, що травень – шлюбний період для гадюки звичайної. Натрапити на гадюку можна у лісі, біля водойм чи навіть на власному городі. Зазвичай, плазуни, почувши кроки чи голоси, утікають. Проте у спеку вони стають лінивими і млявими. Злякана змія не втікає, а нападає. Якщо вкусила – треба негайно звертатися до лікаря, кажуть медики.

Підготовлено за повідомленнями Патрульної поліції Волині,  ГУНП Волині, ГУ ДФС Волині, Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, 12 каналу, «Твого порталу», ВолиньPost, Радару, БУГу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Забронювати місце на цвинтарі можна. Але не за 50 років до», - директор луцьких кладовищ Цетнар
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 3 травня
Останні новини
Схожі новини