Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 7 травня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 7 травня

У сьогоднішній хроніці – одразу дві смерті((( Але вражає навіть не це… Лише протягом однієї доби поліцейські затримали більше трьох сотень нетверезих водіїв! А отже смертей могло бути набагато більше.   

Сховався у магазині, щоб вночі обікрасти

У Нововолинську 22-річний кмітливий злодій вирішив обікрасти магазин на Бульварі Шевченка. Прийшов туди, ще коли магазин працював – і непомітно від продаців сховався у підсобці. Просидів так півтори години. За півгодини до півночі виліз – і став збирати товар із полиць. Встиг спакувати два обігрівачі, комплектуючі до комп´ютерів та радіотелефон. 

І навіть не здогадався, що  на пульт централізованого спостереження поліції охорони надійшов сигнал спрацювання охоронної сигналізації. Коли приїхала група реагування поліції охорони – крадій намагався втекти через горище на дах. Звідти скочив донизу. Лишився цілий, але таки потрапив до рук поліції. 

У Ратному збили скутериста

У Ратному на вулиці Центральній у понеділок, 6 травня автомобіль ВАЗ збив 56-річного скутериста. Його госпіталізували. За кермом ВАЗа був 48-річний житель Ратного. Він не надав перевагу в русі й допустив зіткнення зі скутером «Альфа».

У Луцьку на переході наїхали на пішохода

У Луцьку вранці понеділка, 6 травня на проспекті Волі у Луцьку автомобіль «Audi А6» збив пішохода. За кермом машини був 39-річний житель Луцького району. Водій допустив наїзд на 45-річного лучанина, який переходив дорогу на нерегульованому пішохідному переході. Він травмувався, але госпіталізації не потребував.
 

У Луцькому слідчому ізоляторі помер ув'язнений. Вбили?

У ніч на вівторок, 7 травня у луцькому СІЗО від тілесних ушкоджень помер засуджений. Йому було 44 роки, він – уродженець Хмельницької області.  Слідчі за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині. З метою остаточного встановлення часу та причин смерті потерпілого тіло направили на проведення судово-медичної експертизи – повідомляє поліція Волині.

Як з’ясувалося пізніше, «між двома ув’язненими, які перебували в одній камері, уночі виник конфлікт, у результаті якого чоловік отримав тілесні ушкодження й помер. Прокуратура перевіряє інцидент. Прокурори обіцяють «дати оцінку діям працівників слідчого ізолятора, в тому числі щодо вчасності виявлення та локалізації конфлікту та достатності наданої ув’язненому медичної допомоги».

Адвокат попався на вимаганні хабара

У Луцьку поліцейські викрили адвоката на отриманні неправомірної вигоди. 62-річний юрист вимагав у клієнта 2 тисячі доларів США для прийняття органами слідства позитивного рішення в кримінальному провадженні. Кошти поліцейські вилучили.

Заходи проводяться в рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Мова йде, зокрема, про прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане із вимаганням такої вигоди.  Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна та із спеціальною конфіскацією.

Підробив документи і продав чужу квартиру

Один з волинських адвокатів взявся підробляти документи. Достовірно знаючи, що громадянка, якій на праві власності належала квартира в Луцьку, померла понад 10 років тому, адвокат спільно із особою, яку він під час вчинення нотаріальних дій представляв як "власницю квартири", звернувся до приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу з проханням видати та посвідчити довіреність від імені цієї громадянки на право представляти її інтереси щодо продажу житла.

Після виготовлення введеним в оману приватним нотаріусом довіреності адвокат власноручно написав прізвище, ім'я та по батькові довірителя у графі «підпис», а «власниця квартири» підписала документ.

Таким чином адвокат отримав довіреність задля подальшого її використання під час продажу квартири від свого імені. Використовуючи отриманий документ, спритний юрист продав квартиру, завдавши законному спадкоємцю – чоловікові померлої власниці житла – майнової шкоди на суму майже 190 тис. грн, повідомили у прокуратурі Волині.

У Ківерцях нелегальна «розливайка» працює попри арешт

Нещодавно у Ківерцях викрили підпільну автозаправну станцію (на фото). Втім, як повідомили в обласній прокуратурі у вівторок, 7 травня, АЗС і далі працює! Прокурори, фіскали та поліцейські з'ясували, що, «попри накладення арешту на устаткування для розливу пального та саме контрафактне пальне, у Ківерцях продовжує діяти».  На АЗС правоохоронці виявили та вилучили близько 1200 літрів бензину та 4700 літрів дизпалива, цистерни для його зберігання і устаткування для його розливу.

Шкільний автобус злетів у кювет. Водій загинув

Поблизу села Шклинь Горохівського району близько 16:00 вівторка, 7 травня на перехресті шкільний автобус зіткнувся з вантажівкою. Автобус злетів у кювет. Очевидно водій автобуса, виїжджаючи на головну дорогу, не надав перевагу в русі вантажівці. Пасажирів в автобусі не було. Водій автобуса загинув.

 

 
У ДТП потрапив шкільний автобус

Відео з місця аварії поблизу села Шклінь Горохівського району, де сьогодні у ДТП загинув водій шкільного автобуса.

Posted by UA: Волинь on Tuesday, 7 May 2019

 

Шукають зниклу жінку

Луцька поліція оголосила про розшук пенсіонерки Житінської Валентини Мечиславівни (на фото), 30 жовтня 1939 року народження, українки, жительки Луцька. Жінка у вересні 2014 року пішла з дому. Де вона – не знають і досі. Усіх, хто хоч щось знає про жінку, повідомити у міськвідділ поліції, що на  вул. Грибоєдова, 2, або за телефонами 0332-24-92-48, 0332-24-44-17, 0665403692 чи на лінію «102».

Обніс машину – і піймався

У Луцьку піймали 57-річного не раз судимого злодія, який минулої  п’ятниці вночі на вулиці Львівській обікрав автомобіль «Mersedes A170». Він  пошкодив замок дверей і витяг сумку з речами. Сума завданих матеріальних збитків становить 1,5 тис. грн. Крадію загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Обікрав квартиру на 10 тисяч

Зловмисник обікрав помешкання 26-річної лучанки. У ніч на понеділок, 6 квітня, через вікно він проник до квартири і викрав речі повсякденного вжитку на суму понад 10 тис. грн.. Оперативники Луцького відділу поліції менше ніж за добу встановили особу крадія. Ним виявився раніше судимий 24-річний житель Луцька. Його затримали. До слова, правоохоронці вже встановили причетність зловмисника до вчинення ще однієї квартирної крадіжки у Луцьку.

За добу – більше трьох сотень п’яних за кермом

Упродовж понеділка, 6 травня правоохоронці задокументували понад 1000 фактів перевищення встановлених обмежень швидкості руху. Упродовж доби поліцейські задокументували 7 340 порушень Правил дорожнього руху. Зокрема, встановили 337  фактів керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Підготовлено за матеріалами Управління поліції охорони у Волинській області, ГУ НП Волині, Прокуратури Волинської області.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьк виступить «Ляпис 98» та Міхалок
Наступна новина Кинули вибухівку на подвір'я депутата облради Волині
Останні новини
Схожі новини