Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 6 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 6 вересня

На дорозі не розминулися два мотоцикли. Під час будівельних робіт знайшли бомбу. Жінка віддала телефонним аферистам 13 тисяч гривень… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у п’яницю, 6 вересня.

П’яний на мотоциклі вчинив аварію

У селищі Цумань Ківерцівського району 5 вересня мотоцикл «Mustang» зіткнувся з автомобілем «Ford Fiesta». Постраждав мотоцикліст – 38-річний житель району. Він керував двоколісним транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Виконуючи маневр обгону, зіткнувся з легковиком «Ford Fiesta» під керуванням 28-річної місцевої жительки. Мотоцикліста госпіталізували у відділення реанімації обласної лікарні.

В’їхав у стовп та втік із місця пригоди

У селищі Любешів водій автомобіля Audi не справився з керуванням та наїхав на електричну опору. Після цього він залишивши місце ДТП. Однак працівники поліції розшукали авомобіль та водія. Його притягнули до адміністративної відповідальності за скоєння ДТП та зникнення з місця події. Рішення у справі прийматиме суд.

Волинянин постраждав у ДТП на Львівщині

На трасі Львів – Ковель біля села Угринів Сокальського району 5 вересня трапилась аварія за участю вантажівки і буса Peugeot. Водія буса, жителя села Тишковичі Іваничівського району, та 5 пасажирів госпіталізували. 31-річний мешканець села Ангелівка Івано-Франківської області, керуючи вантажівкою Volvo із причепом, не дотримався безпечної дистанції та зіткнувся із автомобілем Peugeot Boxer під керуванням 43-річного волинянина.

Не розминулися два мотоцикли

У селі Залісся Камінь-Каширського району 5 вересня сталася ДТП за участі двох мотоциклістів. Жителі району, їдучи мотоциклами «LONCIN», не врахували дорожню обстановку, а також дистанцію зустрічного роз’їзду та зіткнулися. Водії та пасажири отримали тілесні ушкодження, один із пасажирів госпіталізований до травматологічного відділення.

Автівки не поділили дорогу

У Луцьку на вулиці Ківерцівській 6 вересня трапилась дорожньо-транспортна пригода: дорогу не поділили Renault і Opel. Автівки зазнали деяких механічних пошкоджень. На місці працювала патрульна поліція.


Авто не пропустило мотоцил. У результаті – аварія

У Луцьку на проспекті Волі 6 вересня сталася ДТП за участю мотоцикла та автівки. Поблизу гімназії №4 зіткнулися мотоцикл та «Фольксваген». Як розповіли у патрульній поліції Волині, автомобіль, виїжджаючи із прилеглої території, не надав перевагу у русі мотоциклісту, що рухався головною дорогою. Внаслідок цього відбулося зіткнення. В аварії ніхто не постраждав. На водія авто склали протокол.

Украли автозапчастин на 40 тисяч гривень

У жителя райцентру Рожище викрали автозапчастини вартістю 40 тис. грн. До поліції 55-річний чоловік звернувся 5 вересня. Він повідомив, що у кінці серпня на вулиці Заньковецької у Рожищі із  господарства невідомі викрали його автозапчастини. Поліція встановила, що до крадіжки причетні 34-річний та 37-річний жителі цього ж району.

Поцупили камеру відеоспостереження

На проспекті Соборності у Луцьку викрали камеру відеоспостереження «Aehua». Про це поліції повідомив 31-річний житель Ратнівського району. Правоохоронці встановили, що крадіжку скоїв 28-річний місцевий житель. Камеру вилучили та повернуть власнику.

Чоловіка розшукують уже понад пів року

Поліція розшукує Сільчука Сергія Георгійовича, 27 лютого 1977 року народження, жителя села Великий Омеляник Луцького району. Чоловік 1 лютого  цього року пішов з дому та не повернувся. Дотепер його місцезнаходження невідоме. Прикмети: низького зросту, худощавий, волосся русяве, очі синього кольору. Поліція просить громадян, яким відома будь-яка інформація щодо можливого місця перебування вказаної особи, невідкладно повідомити за номерами телефонів: (8-03322) 74-23-40, 068-947-53-07 або на лінію «102».

Із підприємства, яке порушило умови договору, сятгнуть 1,8 млн грн

І суб’єкта господарювання, який не поставив вчасно палива для Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, стягнуть майже 1,8 млн грн. Господарський суд області задовольнив позов Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волиньради, комунального підприємства «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» про стягнення 1 млн 789 тис. гривень із ТОВ «Техойл НК». Підставою для пред’явлення позову слугувало порушення товариством умов договору про закупівлю бензину та дизпалива. Суб’єкт господарювання, який зобов’язаний був постачати бензин та паливо, безпідставно відмовився передавати оплачений товар комунальному підприємству.Прокурор вимагав стягнути з товариства попередньо сплачену за товар суму в розмірі 1 млн 462 тис грн, 225 тис. грн пені за порушення строків виконання зобов’язання та 102 тис. грн штрафу за прострочення виконання зобов’язання. За результатами судового розгляду справи рішенням суду позовні вимоги прокурора задоволено.

Покарали за невчасну поставку шкільних автобусів

На Волині підприємство сплатило штраф та пеню за несвоєчасну поставку шкільних автобусів. Ідеться про ТзОВ «БАС МОТОР», яке перерахувало на користь управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА майже 450 тис. грн пені та штрафу. Вивчивши інформацію управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА, прокурори з'ясували, що 6 липня 2018 року за результатами відкритих торгів на закупівлю шкільних автобусів за бюджетні кошти між управління освіти науки та молоді та підприємством було укладено договір на закупівлю шкільних автобусів, які мали бути поставлені до 28 вересня 2018 року. Проте товариство порушило строки поставки: шість шкільних автобусів поставлені із затримкою на 10 днів, а три автобуси – із затримкою на 72 дні. Відтак за втручання прокуратури суд постановив стягнути з підприємства на користь управління майже 450 тис. грн. штрафу та пені – й наразі кошти уже сплачені.

Знайшли бомбу часів Другої світової війни

6 вересня піротехніки Управління ДСНС України у Волинській області  виїхали на знешкодження вибухонебезпечного предмету, виявленого мешканцем села Нуйно Камінь-Каширського району під час проведення будівельних робіт. Фахівці встановили, що знайдений вибухонебезпечний предмет є авіабомбою АО-25 часів ІІ Світової війни. Небезпечну знахідку знешкодили  на спеціальному полігоні цього ж дня.

Згоріла літня кухня

У селі Штунь Любомльського району вночі 5 вересня загорілася літня кухня. На місце події виїжджали рятувальники ДПРЧ-10 м. Любомль та МПО с. Штунь. «Внаслідок пожежі знищено літню кухню, речі домашнього вжитку та 10 куб. м дров. Вогнеборцям вдалось врятувати сусідні будівлі», – прокоментував головний інспектор Любомльського РВ УДСНС України, капітан служби цивільного захисту Микола Лябук. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі.

Побив доньку палицею

В одному із сіл Володимир-Волинського району 5 вересня 39-річний мешканець побив палицею власну доньку. Як повідомили у поліції, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Він узяв палицю та завдав дочці удар по спині. Сталося це під час словесного конфлікту. Справою займаються правоохоронці.

Вкрали велосипед

У Володимирі-Волинському близько опівночі 6 вересня з території біля приватного будинку вкрали велосипед типу «гірський», який належить 67-річному мешканцю міста. Сума завданих збитків 1500 гривень. Зловмисника поки не піймали.

Піймали злодія у магазині

Охоронна служба «Арсенал» 5 вересня на вулиці Ковельській у Володимирі-Волинському в магазині, де продають товари для риболовлі, затримала 44-річного чоловіка. Житель міста таємно викрав із магазину риболовлі товари загальною вартістю 106 гривень.

Шахраї виманили у жінки 13 тисяч

Шахраї, назвавшись службою безпеки банку, виманили у 57-річної мешканки Володимира-Волинського значну суму. До жінки зателефонували невідомі особи, втерлися у довіру і пояснили, що жінці обов’язково потрібно поміняти банківські рахунки, зробивши певні маніпуляції з банківською карткою. Під час проведення банківських операцій у банкоматі шахраї виманили в жінки кошти сумі 12900 гривень.

Підготовлено за матеріалами видань Кордон, Буг, пресслужб ГУПН у Волинській області, Любешівського відділення поліції, Камінь-Каширського відділу поліції, прокуратури Волинської області, управління ДСНС у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцького мера - новий радник
Наступна новина Місто прокидається... Ми зустріли схід сонця у Луцьку
Останні новини
Схожі новини