Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 1 жовтня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 1 жовтня
Негода повалила дерева (фото - UA:Волинь)

Негода позривала дахи з будинків та повалила дерева. Підліток, якого розшукували майже два тижні, знайшовся. Одного з підозрюваних у замвоному вбивстві відпустили під домашній арешт… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у вівторок, 1 жовтня.

Підліток, який утік із лікарні, знайшовся

Знайшли неповнолітнього мешканця Володимира-Волинського Щегельського Валентина Сергійовича, котрий перебував у розшуку. Протиправних дій щодо нього скоєно не було, його життю та здоров’ю загрози немає, запевняють у поліції. Нагадаємо, підліток утік із Рожищенської лікарні 18 вересня під час проходження медичного огляду.

Одного з «воютинських розбійників» відпустили з-за ґрат

Одного з «воютинських розбійників» відпустили з-за ґрат. Рішення про зміну запобіжного заходу із тримання під вартою на домашній арешт прийняв Рівненський апеляційний суд 30 вересня. Нагадаємо, злочин у Воютині Луцького району стався ще у березні 2018-го. Тоді банда зі Львівщини уночі ввірвалася до будинку приватного підприємця. Мама підприємця намагалася перешкоджати їм. Син устиг взяти рушницю та здійснити кілька попереджувальних пострілів. Цього було достатньо, аби відлякати злочинців. Вони забрали кошти та намагалися втекти, навіть спалили своє авто для знищення слідів. Поліцейські затримали шістьох «воютинських розбійників». З’ясували також, що вони скоїли щонайменше 5 розбійних нападів, три з яких – на Волині. Нині за ґратами – лише троє «воютинських розбійників». Двох суди відпустили під домашній арешт ще у травні минулого року, ще одного – 30 вересня.

Учасника замовного убивства посадили під домашній арешт

Одного з імовірних учасників ковельського замовного вбивства відпустили з-за ґрат. Рішення про зміну запобіжного заходу із тримання під вартою на домашній арешт прийняв Волинський апеляційний суд. Нагадаємо, 17 вересня на околиці Ковеля поліцейські виявили мертвим із вогнепальним пораненням голови жителя району. Убивство чоловіка замовив його суперник з мотивів ревнощів та неприязних відносин. Пособником у вчиненні злочину став 40-річний уродженець Грузії, мешканець Ковельського району, а виконавцем – його рідний брат, колишній учасник збройного конфлікту на Кавказі. Ще один учасник злочину – також уродженець Грузії. Чотирьом громадянам, яких затримали 18 вересня, повідомили про підозру у вбивстві на замовлення, за попередньою змовою групою осіб. Усіх їх взяли під варту. Проте 30 вересня одного – уродженця Грузії – відпустили додому, змінивши запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. 

На кордоні знайшли зброю 

За добу прикордонники Луцького загону завадили двом спробам переміщення збро в пункті пропуску «Ягодин». Під час огляду джипа, на якому 22-річний громадянин Польщі прямував в Україну, прикордонники та митники виявили два ножі довжиною 28 та 37 см. А 57-річний мешканець Чернігівщини у своєму мікроавтобусі «Форд» віз гвинтівку «Kandar Wiatrowka» калібру 5,5 мм. В обох випадках правоохоронці зброю вилучили та передали на експертизу.

Побилися школярі

У місті Камінь-Каширський двоє учнів 6-го класу НВК №1 влаштували бійку. 25 вересня до місцевого відділу поліції надійшло повідомлення з Камінь-Каширської райлікарні про звернення до них 11-річного жителя міста з садинами на обличчі. Встановили, що 24 вересня близько 16:30 години між школярами НВК №1 виникла словесна суперечка, яка завершилася бійкою. Правоохоронці провели перевірку. Батьки від написання письмових заяв відмовились, а тому поліцейські провели профілактичну бесіду з дітьми та батьками.

Із квартири покрали батареї

У Володимирі-Волинському із квартири викрали чавунні батареї опалення. Крадіжка трапилася у період з 19 до 30 вересня у помешканні, де ніхто не проживає. Власник помітив зникнення двох батарей опалення на 8 і 10 секцій, коли навідався до квартири. Правоохоронці встановили, що зловмисник потрапив у помешкання, відтиснувши вхідні двері. Сума завданих збитків володимирчанину становить 300 гривень.

Негода позривала дахи з будинків і повалила дерева

У селі Суськ і Словатичі Ківерцівського району з восьми будинків позривало та пошкодило дахи. Частково люди відновили покрівлі. На подвір’ї Василя Гриценюка в Суську повалило грушу. Чоловік каже, дерево обірвало лінії електропередач, тому всі всю ніч та вдень не було електропостачання. Також негода повалила дерева на ділянці між Словатичами і Суськом. Гілки лежали на дорозі, і маршрутки не ходили. Наслідки буревію ліквідовували рятувальники.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, Княжий град, UA:Волинь, пресслужб ГУНП у Волинській області, Камінь-Каширського відділу поліції, Луцького прикордонного загону.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрили пельменно-чебуречну. Ми там пообідали
Наступна новина У Луцьку зноситимуть незаконні паркани. Сказали, за якими адресами
Останні новини
Схожі новини