Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 3 жовтня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 3 жовтня
У Рожищі вітер зламав гілку, і вона вибила вікно гуртожитку

Буревій зламав велику гілку на дереві, і вона вибила вікно. На «зебрі» дівчину збило авто, її забрала швидка. Дівчата, які поїхали на практику і зникли, знайшлися – вони живі-здорові… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у четвер, 3 жовтня.

Авто збило дівчину на переході

У Луцьку 3 жовтня близько 19-ї години на пішохідному переході легковик збив дівчину. Постраждала отримала травми. Її забрала «швидка». Пригода сталася навпроти будинку 41 на проспекті Волі (поблизу магазину «Знання»). До приїзду «швидкої» постраждала лежала на асфальті. Медики поклали її на ноші і повезли в лікарню.

Велосипедист в’їхав під вантажівку

У селі Кульчин Ківерцівського району 2 жовтня трапилася ДТП за участю вантажівки та велосипедиста. 35-річний житель району через технічну несправність велосипеда зіткнувся з вантажівкою «ЗІЛ» під керуванням 22-річного лучанина. Внаслідок автопригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у відділення реанімації Луцької міської лікарні.

Аварія за участю швидкої

У Луцьку на вулиці Шопена 3 жовтня сталася аварія за участі автомобілів швидкої та Toyota Land Cruiser. Очевидці розповіли, що водій «швидкої» не впорався з керуванням і в’їхав у бік Toyota Land Cruiser. У ДТП ніхто не постраждав. На місці працювали патрульні.

Дівчата, які поїхали на практику і зникли, знайшлися

Поліцейські встановили місцезнаходження волинянок Федорчук Яни Олександрівни та Ольхової Анастасії Володимирівни, котрі перебували у розшуку. Протиправних дій щодо них вчинено не було. Їх життю та здоровію загрози немає. Нагадаємо, Маневицький відділ поліції ГУНП України у Волинській області розшукував Федорчук Яну 2001 року народження, жительку села Лісове Маневицького району, та Ольхову Анастасію 2002 року народження, жительку села Куликовичі Маневицького району. Дівчата 2 вересня поїхали у місто Жовква Львівської області для проходження навчальної практики.

Піймали любителя легкої наживи 

У ніч на 3 жовтня в Ковелі на вулиці Богдана Хмельницького патрульні помітили підозрілого чоловіка. «Чоловік крутився біля стовбура з сумкою, тож це викликало в нас підозру. При огляді ми виявили в нього телефонні проводи, походження яких той пояснити не міг», – розповів інспектор Юрій.
39-річного ковельчанина затримали та викликали слідчо-оперативну групу.

Сільський голова привласнив щебінь

Голову однієї із сільських рад Ківерцівського району судитимуть за заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. У вересні 2011 року очільник громади уклав із державним підприємством договір про придбання щебеню та відсіву щебеню на суму майже 50 тис. грн, за які розплатився коштами з місцевого бюджету.
Отримавши продукцію без оформлення документального підтвердження поставки предмету закупівлі, голова заволодів та на власний розсуд розпорядився нею, чим спричинив матеріальну шкоду сільраді на цю суму. Посадовець щиро розкаявся у скоєному. Його обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, й невдовзі він постане перед судом.

Сапери знешкодили артснаряди

На Волині 2 жовтня сапери знешкодили шість боєприпасів часів Другої світової війни. Небезпечні предмети були виявлені днем раніше поблизу села Затурці Локачинського району під час проведення земляних робіт. 
Фахівці ДСНС ідентифікували предмети як 5 одиниць артснарядів калібром 76 мм та один артснаряд калібру 238 мм.

Буревій зламав гілку, і вона вибила вікно

Під час нещодавнього буревію від пориву вітру зламалася гілка верби і вибивала вікна у гуртожитку Рожищенського коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького. Про це повідомляє навчальний заклад у Facebook. Нагадаємо, негода на Волині вирувала у ніч проти 30 жовтня. «Сильним поривом вітру зламано дерево роду верба, яке росло на прилеглій до навчального закладу сусідній земельній ділянці. Внаслідок падіння кроною дерева пошкоджено дах гуртожитку, на першому поверсі стовбуром вибито вікна кімнати, у якій проживає сім’я співробітника коледжу», – йдеться у повідомленні. Також буревій пошкодив покрівлю зерноскладу та корівника. Наразі проводять розрахунки шкоди, нанесені навчальному закладу стихійним лихом, та здійснюють ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації.

Поштарка присвоювала чужі гроші

У селі Звірів Ківерцівського району поштарка привласнювала кошти, які селяни платили за електроенергію та газ. Крадійкою виявилась депутат місцевої сільської ради. Селяни розповідають, що це не перший випадок привласнення жінкою чужих коштів. Раніше вона працювала на «Укрпошті» у селі Борохів та через подібні дії була звільнена. Жителі Звірова, які оплачували послуги через «Укрпошту», почали переглядати квитанції за минулі місяці. Як виявилось, кошти багатьох на рахунок комунальних підприємств не надходили. Поштарка ситуацію не коментує. Запевняє, кошти на рахунки надійдуть найближчим часом. «Укрпошта» обіцяє у всьому розібратись.

Збоченець чіпляється до людей

У селі Дігтів Володимир-Волинського району жінки неодноразово ставали жертвами сексуального збоченця – чоловік просто на зупинці або поблизу неї оголює і демонструє їм свої статеві органи. За інформацією місцевих, останній випадок зухвалих сексуальних збочень трапився 2 жовтня на зупинці. Збоченець чіплявся до жінки з села. Місцеві одразу викликали поліцію, але спіймати збоченця не вдалося. Зауважують, що маніяк часто буває саме на зупинці, адже біля неї – багато дерев, чагарників, кукурудза. Тож він може швидко сховатись як від місцевих жителів, так і від поліції. 
Місцеві бояться за безпеку жінок та дітей. Адже, переконують, раніше чоловік чіплявся та демонстрував статеві органи навіть дівчинці з інвалідністю.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, 12 канал, Волинська правда, Волинь24, пресслужб ГУНП у Волинській області, прокуратури Волинської області, управління ДСНС у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Мені у свою». Нащо лучани носять з собою чашки
Наступна новина Без школи, церкви і магазину. Волинські Сваловичі цікаві хіба туристам
Останні новини
Схожі новини