Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 30 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 30 вересня
У Нововолинську шестеро людей отруїлися чадним газом (фото ілюстративне)

Шестеро людей отруїлися чадним газом. У фермера на пасовищі загинули корови. Працівник СІЗО передавав ув’язненим наркотики… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у понеділок, 30 вересня.

Збив п’яного пішохода

У селі Кременець Рожищенського району увечері 29 вересня автомобіль «Renault Kangoo» збив пішохода. За кермом перебував 24-річний житель райцентру. Водій нахав на 33-річного місцевого жителя, котрий перетинав дороги, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Внаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у центральну районну лікарню.

Легковик в’їхав у мінівен

У Володимирі-Волинському на вулиці Зимнівській 30 вересня близько 16-ї години сталася аварія. Як розповідають очевидці, біля автобусної зупинки неподалік школи-інтернату автомобіль ВАЗ в’їхав у мінівен. Також розповідають, що він «загорнув» передні пасажирські двері мінівена. На місці працювала поліція.

ДТП біля Луцька: пішохід загинув, водій утік

У селі Чаруків Луцького району вночі 30 вересня автомобіль збив на смерть перехожого, 18-річного місцевого жителя. Як прокоментували у пресслужбі обласного управління поліції, слідчі за фактом летальної ДТП розпочали кримінальне провадження. Поліцейські проводять всі необхідні заходи, спрямовані на встановлення транспортного засобу та особи водія, котрий скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Луцькі артисти потрапили в аварію

Луцька команда «Z-show» 28 вересня дорогою зі Львова до Луцька, біля села Гамаліївка, потрапила у аварію: авто на повороті знесло у відбійник. Про це повідомила одна із членів команди Лілія Михальчук. Дівчина розповідає, що тоді команда працювала на весіллі у Львові, а це був третій захід на той день. Автомобіль занесло, розкрутило по дорозі, і він «полетів» у відбійник, потім машина вдарилася вже іншим боком і зупинилася. «Ми живі. І це головне. Автомобіль, на жаль, не вцілів… Зараз потрібно лише час,аби зібрати себе до купки і з новими силами приступити до роботи», – додала Лілія Михальчук.

П’яна жінка напала на поліцейського

У селі Древині Іваничівського району ввечері 29 вересня 30-річна місцева жителька заподіяла поліцейському тілесні ушкодження. Правопорушниця перебувала у стані алкогольного сп’яніння. Співробітник поліції звернувся по допомогу до медиків, не госпіталізовувався. Слідчі за фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень розпочали кримінальне провадження.

Злодії залізли в будинок через вікно

У Горохові із будинку 50-річної місцевої мешканки викрали гроші. 27 вересня жінка звернулася до поліції і повідомила, що у ніч із 26 на 27 вересня по вулиці Князя Володимира невідомі пошкодили вікно й викрали гроші, приймач супутникового телебачення. Сума завданих збитків – 1,4 тис. грн. Правоохоронці встановили причетність до скоєння злочину 17-річного та 25-річного жителів Горохова. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження.

Знайома обікрала бабусю

У 77-річна жительки села Переспа Рожищенського району викрали гроші у сумі 5 тисяч гривень. Пенсіонерка повідомила, що це зробила її візуально знайома. Поліцейські встановили причетність до крадіжки 64-річної місцевої жительки.

Припинили незаконний видобуток піску

На території Оконського лісництва 27 вересня, працівники державної лісової охорони ДП «Маневицьке ЛГ» спільно із поліцейськими припинили незаконний видобуток піску. Лісова охорона затримала вантажівку «Рено», кузов якої частково був заповнений піском, та навантажувач на базі трактора Т-150. Пісок видобувався на узбіччі нещодавно збудованої лісової дороги, яка з’єднує автомагістраль державного значення із житловим масивом села Оконськ.

У фермера потруїли корів

Неподалік села Гайове Ківерцівського району у ніч на 29 вересня у фермера Абулфата Худієва загинули двоє корів. За попередньою версією експертів, причина смерті – отруєння. «Історія повторюється, – заявляє фермер. – Минулого року двох коней застрелили, тепер корів потруїли. А ще раніше одну корову зарізали прямо в хліві, а тушку тоді забрали. Цих двох лишили мертвими на пасовиську», – розповідає вінр. Каже, що в той час таврини паслися. Азербайджанець переїхав в Україну давно, фермерством займається четвертий рік. Чоловік вигодовує стадо м’ясної породи корів сучасним безприв’язним способом, тож худоба постійно випасається на вулиці, навіть уночі. Факт смерті корів виявили ледь не відразу, тоді ж Абулфат Худієв викликав поліцію і ветеринарів, які негайно взяли зразки органів тварин на експертизу, але за зовнішніми ознаками попередньо припустили факт отруєння. Фермер написав заяву до правоохоронних органів.

Люди надихалися чадного газу і потрапили у лікарню

У Нововолинську на вулиці Винниченка, 11, люди отруїлися чадним газом. Рятувальник, яких викликали працівники швидкої, евакуювали непритомну жінку. Інші потерпілі вийшли із квартири самостійно. Троє медиків швидкої. доки надавали першу допомогу, теж устигли вчаділи. Попередня версія – отруєння чадним газом. У лікарні перебуває шестеро потерпілих: жінка без свідомості, її син із товаришем та двоє фельдшерів. Жінка 50-ти років у важкому стані, в інших потерпілих – стан середньої важкості. «Ми схильні вважати, що це було отруєння чадним газом. У тій квартирі дуже багато порушень: котел замінений самовільно, труба, яка виводить продукти згоряння, – пластикова, а це заборонено. Крім того, на 1-2 см ця труба відійшла, і з отвору продукти згорання надходили прямо в квартиру», – розповів фахівець з адміністративної діяльності Нововолинської дільниці АТ «Волиньгаз» Олег Галій.

Горіла будівля колишнього банку

У Нововолинську 29 вересня горіло приміщення колишнього банку, що неподалік міської ради. Будівля вже багато років як не використовується, займання тут трапилося не вперше. Відео з пожежею виклав Андрій Рязанов, автор відео – Ірина Галичук. Як повідомили нововолинські пожежники, імовірна причина займання – необережне поводження з вогнем невідомої особи. Про пожежу у частину повідомили о 19:08, локалізували її о 19:23, а о 19:45 повністю ліквідували. На гасіння виїжджали дві бригади вогнеборців.

Вантажівка наїхала на чоловіка, коли він її ремонтував

У Луцьку 28 вересня на підприємстві, що на вулиці Карбишева, 3а, вантажівка наїхала на чоловіка 1958 року народження, який її в той час ремонтував. Постраждалий отримав множинні травми, його госпіталізували в міську лікарню. У нього – струс мозку, розсічена рана голови, закритий перелом передпліч. У лікарні при поступленні пацієнт заявив, що травму отримав вдома. Зараз він перебуває у відділенні загальної хірургії на стаціонарному лікуванні, стан стабільний. Факт виклику «швидкої» за адресою Карбишева, 3а, підтвердили у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. У поліції ж зазначили, що жодних викликів із приводу такого факту того дня за цією адресою вони не отримували. За згаданою адресою знаходяться приміщення Луцької картонно-паперової фабрики. На підприємстві інцидент коментувати відмовились.

Волиняни хотіли обікрасти підприємство на Рівненщині

У селі Острожець 29 вересня охоронниця помітила невідомих на території  підприємства йа одразу зателефонувала до напарника та власника фірми. Останні, використовуючи службового собаку, запобігли втечі одного зі зловмисників. А вже за кілька годин у поліцію прийшов й інший. Обоє – 25-річні жителі села Рокитниця Ковельського району, які у приміщенні тракторної бригади підприємства намагалися викрасти комп'ютерне навігаційне обладнання до самохідного обприскувача.

Прикордонники у волинянина знайшли монети і ніж

Прикордонники виявили у волиняна ніж та майже 400 монет, які, ймовірно, становлять історичну цінність. Під час оформлення пасажирів автобуса «Варшава–Луцьк» у пункті пропуску «Ягодин» на смузі руху «червоний коридор» прикордонники та митники у громадянина України серед особистих речей виявили приховані від контролю ніж та два альбоми з монетами. 36-річний волинянин намагався провезти з Польщі в Україну багнет-ніж довжиною 70 см та майже 400 різних монет, що можуть становити історичну цінність. Знахідку правоохоронці вилучили та передали на експертизу. 

П’яний водій давав патрульних 200 доларів хабара

У Луцьку на проспекті Соборності в ніч на 29 вересня BMW в’їхав у бордюр. Водій мав ознаки сп’яніння, однак проходити тест у присутності свідків відмовився. Коли ж на 26-річного громадянина патрульні почали оформляти протокол, він неодноразово пропонував поліцейським 200 доларів, аби уникнути відповідальності. Попередження про кримінал за таку пропозицію не діяли. Тож водія затримали, а на місце викликали слідчо-оперативну групу.

Знайшли наркотики

У Луцьку у вихідні патрульні виявили осіб з наркотичними речовинами. Підозрілих людей помітили на вулиці Зарічній. Під час перевірки в одного з чоловіків у рукаві знайшли підозрілий згорток та викликали слідчо-оперативну групу. Іншого чоловіка виявили в закладі інтернет-кафе на проспекті Волі. У 34-річного мешканця Підгайців знайшли 2 поліетиленові пакетики та паперовий згорток з речовинами, схожими на наркотичні. Далі також працювала слідчо-оперативна група.

Згоріло «Лексус». Підозрюють підпал

У селі Забороль Луцького району у ніч на 29 вересня згорів автомобіль Lexus. Загоряння відбулося близько 3-ї години ночі на вулиці Приозерній. Повідомлення про пожежу надійшло рятувальникам о 3:46, за 6 хвилин вони були на місці пожежі. Повністю ліквідували пожежу рятувальники о 4:01. Ймовірна причина пожежі – підпал. Вогонь повністю знищив авто.

Серед ночі порізали чоловіка

У Луцькуна проспекті Соборності вночі 30 вересня порізали чоловіка. За попередньою інформацією, виник конфлікт між двома велосипедистами та водієм авто. «Водій повертав на заправку, що поблизу «Там Таму». Виник конфлікт між велосипедистами та водієм. Згідно з попередньою інформацією, один велосипедист завдав удару іншому. Постраждалому надавали домедичну допомогу, на місце викликали швидку допомогу. Усіх учасників інциденту затримали», – прокоментували у пресслужбі патрульних. На відео, яке в Інстаграмі опублікував очевидець, видно, що на місці пригоди працювало багато екіпажів поліції. Однак, як зазначила речниця волинських патрульних Ольга Бузулук, на місці дійсно працювало багато поліції, але не така кількість екіпажів, яку називають свідки різанини. Вона додає, що на відео видно, що постраждалий отримав серйозну травму. «Як такої бійки не було. Була сутичка між двома знайомими, в результаті якої один із них випадково поранив ножем іншого. Ножове поранення не проникаюче – чоловік отримав легкі тілесні ушкодження. Відомості внесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – прокоментували у пресслужбі ГУНП. Зі слів правоохоронців, кримінальне провадження не відкрили, оскільки постаждалий не писав заяви.

Працівник СІЗО приносив ув’язненим наркотики

На Волині викрили працівника Луцького СІЗО, який за винагороду проносив у заборонену зону наркотичні засоби. У ході огляду в правоохоронця вилучили ці таблетки та грошові кошти. Вирішують питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, про відсторонення його від посади та про обрання йому запобіжного заходу. 

Підготовлено за матеріалами видань БугІА ВолиньPost, Нововолинськ.com, ІА Волинські Новини, Волинська правда, пресслужб ГУНП у Волинській області, Департаменту муніципальної варти Лцької міськради, Держприкордонслужби України, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Приват24 визнаний кращим українським інтернет-банком для бізнесу
Наступна новина Волинянин, який виготовляє мініатюрні вітрильники у пляшках, хоче стати національним рекордсменом
Останні новини
Схожі новини