Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 13 березня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 13 березня. ФОТО
Фото ілюстративне

Палаюче авто, суд над винуватцями смертельних ДТП, нахабні палії сухої трави... Таким був цей день.

Перший стежив за усіма пригодами, які сталися у Луцьку і на Волині. До вашої уваги – добірка найцікавіших із них. В огляд увійшла також інформація про події попереднього дня, про які стало відомо тільки у середу, 13 березня.

Зайнялося авто

У Луцьку на вулиці Гулака Артемоського у середу, 13 березня, близько 18:30 загорівся автомобіль Opel Astra. Як коротко прокоментували рятувальники, які працюють на місці події, згідно з попередньою версією, транспортний засіб загорівся через неправильне встановлення або роботу газового обладнання автомобіля, однак остаточну версію з’ясує слідство. 
На місці загорання працювали два екіпажі пожежників. Станом на 18:50 загоряння ліквідували.
 

5 років за ґратами – за смертельну ДТП

До 5 років позбавлення волі засудили 47-річного мешканця селища Цумань Ківерцівського району – винуватця ДТП, яка сталася уночі 19 травня 2018 року у селі Струмівка. Тоді одна людина загинула ще двоє зазнали ушкоджень.

Нетверезий чоловік (вміст алкоголю в крові – 1,4 проміле) перебував за кермом технічно несправного автомобіля марки Volkswagen Golf на польській реєстрації та рухався автодорогою у напрямку з Луцька до Рівного, не вибрав безпечної швидкості, на заокругленні дороги водій не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя, а тоді з'їхав у кювет, де автомобіль перекинувся. У результаті ДТП 27-річний пасажир загинув, ще двоє пасажирів – 40-річний чоловік та 32-річна жінка – отримали тілесні ушкодження. 

Луцький міськрайонний суд Волинської області призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Знайшли авто, що перебувало у розшуку

Уночі 13 березня патрульні поліцейські зупинили автомобіль Mercedes Benz за порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки у базі Національної поліції встановили, що це авто знаходиться в розшуку. Також з’ясували, що 42-річний водій уже мав проблеми із законом за незаконне заволодіння транспортним засобом. На місце події викликано слідчо-оперативну групу. Автомобіль вилучили на арештмайданчик.

Мати і син отруїлись чадним газом

На Волині у Ковельському районі в селі Приліси 78-річна жінка та її 55-річний син отруїлися чадним газом. У прес-службі ГУНП у Волинській області зазначили, що їхні тіла виявили у будинку за місцем проживання.

«Попередня причина смерті – отруєння чадним газом. При поверхневому огляді слідів насильницької смерті не виявлено. Жінка 1941 року народження, а син – 1964 року», – розповіли поліцейські.

Піймали підпалювача трави

12 березня у селі Княгининок за спалюванням посуші застали місцевого мешканця 56-річного Миколу. Про загорання рятувальників повідомила інспектор з благоустрою села, яка й виявила підпалювача. Пожежу ліквідували співробітники 25-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька. Винуватця притягнули до адміністративної відповідальності.

Виявили автівки сумнівного походження

У селі Прилуцьке Ківерцівського району поліцейські затримали автомобіль «Opel Vectra» із сумнівними документами. Під час їх перевірки виявили ознаки підробки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

У Ковелі та Луцькому районі експерти сервісного центру МВС знайшли підроблення номера кузова автомобілів «Renault Megane» та  «Volkswagen Passat». 

Усі транспортні засоби вилучили. За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження. Йдеться про підроблення документів та знищення, підробку або заміну номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу. Досудові розслідування тривають.

Позашляховик врізався у дерево

На вулиці Карпенка-Карого у Луцьку позашляховик «Jeep Grand Cherokee» врізався у дерево. ДТП сталася 12 березня. За кермом автомобіля перебував 45-річний лучанин. Водій, ймовірно, не впорався з керуванням та врізався у дерево. Пасажирка транспортного засобу, 28-річна місцева жителька, отримала тілесні ушкодження. Після огляду лікарів постраждала від госпіталізації відмовилась.

Цього ж дня, на перехресті вулиць Львівська і Потебні у Луцьку водій автомобіля «Renault Duster», 44-річний житель Вінниці, не надав перевагу у русі та зіткнувся з легковиком «Audi A6», за кермом якого перебував 44-річний житель Луцького району. У результаті ДТП травмувалася пасажирка «Renault Duster», 56-річна жителька Хмельницької області, не госпіталізовувалась.

За обома фактами автопригод слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286  (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. 

Судили злодія-рецидивіста

Засудили ківерчанина, який 30 січня 2018 року на Центральному ринку у Луцьку викрав із торгового контейнера 650 гривень. Крім цього, злодій 26 червня 2018 року викрав з торгового прилавка контейнера один кросівок марки «Nike» бордового кольору з написом «NIKE FREE». Його вартість  становить 275 гривень. Також він поцупив ще один кросівок з іншої пари взуття марки «Nike» з написом «NIKE AIR», вартість якого 275 гривень.  

А 14 листопада 2018 року на Завокзальному ринку Луцька чоловік  викрав 950 гривень. Крадіжку помітили свідок та власник контейнера. Проте чоловікові вдалося довести свою справу до кінця і заволодіти чужими коштами.

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину. Проте за місцем проживання характеризується негативно, адже раніше був судимий. Через короткий проміжок часу після звільнення з місць позбавлення волі він знову вчиняв нові злочини.

Луцький міськрайонний суд Волинської області призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки. У дохід держави з обвинуваченого стягнули 572 грн витрат за проведення судових експертиз.

Покарали поліцейського, який напідитку скоїв смертельну аварію

11 березня 2019 року Іваничівський районний суд виніс вирок у справі про обвинувачення поліцейського, який у Нововолинську в нетверезому стані спричинив аварію, – позбавлення волі на строк 3 роки та 6 місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Тоді Внаслідок пригоди загинув 67-річний чоловік.

ДТП трапилася 24 листопада 2017 року на вулиці Шахтарській. Автомобіль BMW із «польськими» номерами зіткнувся лоб в лоб із «Ладою», водій якої загинув на місці. За словами очевидців, BMW рухався на великій швидкості та виїхав на зустрічну смугу. За кермом був 23-річний працівник сектору карного розшуку Нововолинського відділу поліції у позаробочий час. Він був у стані алкогольного сп’яніння. Разом із ним в автівці перебували його колеги.

Покрали дорожні знаки

Із заявою про викрадення дорожніх знаків на трасі «Володимир-Волинський – Луцьк» до поліції звернулися представники філії Волинського ДЕД. У поліції повідомили, що помітили пропажу 12 березня.

Невідомі особи за межами міста Володимир-Волинський демонтували декілька дорожніх знаків. Сума завданих збитків – 10 тисяч гривень. Дорожники припустили, що ймовірно викрадення відбулося в період з 8 березня по 11-те.

Адвокат збив велосипедиста, – ЗМІ

У Луцьку розшукують свідків дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої велосипедист отримав тілесні ушкодження. Аварія трапилася 1 березня на вулиці Словацького. Велосипедист, 21-річний житель Луцька, виконуючи поворот ліворуч, зіткнувся із автомобілем Vollkswagen Pasat. Велосипедист отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до відділення травматології міської лікарні.

За попередніми даними, за кермом автомобіля перебував захисник ймовірного вбивці неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної.

У ЗМІ стверджують, що справу намагаються звести нанівець та залишити водія легкового автомобіля, який збив велосипедиста, без покарання. За інформацією медіа, 39-річний луцький адвокат відмовляється від того, що в момент ДТП був за кермом автомобіля.

Також відомо, що відеозапис із камери спостереження кафе, яке знаходиться поруч з місцем пригоди, зник після того, як опинився в розпорядженні поліцейських.

Лучан, які були свідками ДТП, просять відгукнутися та надати будь-яку інформацію, що може стати корисною слідству, зателефонувавши на номери +380984069060 та +380679767020

Підготовлено за матеріалами прес-служб Патрульної поліції Волині, Національної поліції Волині, прокуратури Волинської області, інтернет-видань ІА Конкурент, ІА Волинські Новини, БУГ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Користувачі скаржаться на збої в роботі Facebook і Instagram
Наступна новина У центрі Луцька на місці знесеної хати відкрили магазин відомої мережі
Останні новини
Схожі новини