Залишилась лише назва, – Івахів про ветсанзавод у Ковелі

Залишилась лише назва, – Івахів про ветсанзавод у Ковелі

Народний депутат Степан Івахів підняв питання про остаточну ліквідацію ковельського ветсанзаводу, який негативно впливає на екологічний стан міста.

Про це він розповів під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, яке відбувається 8 червня у приміщенні Волинської ОДА.

Насамперед він подякував членам комітету за те, що вони вперше в історії прибули на Волинь. «Це дійсно новаторський досвід. Ми перші зрозуміли, що безпосереднє спілкування з людьми, які знають проблему, більш важливо і результативно, ніж у чиновницьких коридорах», – сказав Івахів та, користуючись нагодою, розповів про проблему, яка виникла на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод».

«Завод розташований у межах міста і від нього залишилась одна назва – завод. Заводу не існує, обладнання нуль, а керівництво по ночах тайком завезло тисячі тонн решток, які переробити неможливо», – додав нардеп.

Він розповів, що через неприємний запах жити у найближчих мікрорайонах неможливо, крім того, забруднені підземні джерела, тож люди не мають питної води.

Відтак Степан Івахів звернувся до комітету з проханням посприяти у вирішенні питання, виділивши фінансування на проведення остаточної консервації заводу та каналізування.

«Дякую нардепу Степану Івахіву за клопотання перед членами Бюджетного комітету ВРУ щодо вирішення екологічних проблем ковельчан, які страждають від наслідків роботи Ковельського Ветсанзаводу!» – написав у себе на сторінці у Facebook заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук.

Читати також: Володимир Гунчик: Проблема Ковельського ветсанзаводу вирішується, потрібен лише час

Нардеп Ірина Констанкевич у свою чергу попросила виділити кошти на будівництво шкіл у селах Башлики та Стобихівка. Ігор Лапін «вибивав» кошти на закупівлю обладнання для школи №27, співфінансування будівництва реабілітаційного центру для учасників АТО та на закупівлю обладнання для тубдиспансеру у Луцьку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 14-а ОМБР отримала нового командира. ФОТО
Наступна новина «Будемо запрошувати інопланетян, якщо вони допоможуть вийти на певний рівень», - Валентин Кошельник
Останні новини
Схожі новини