Ми в Україні клієнтів не шукаємо, - луцький ІТ-бізнесмен Віктор Левандовський

Ми в Україні клієнтів не шукаємо, - луцький  ІТ-бізнесмен Віктор Левандовський

Директор луцької ІТ-компанії InternetDevels  Віктор Левандовський розповів, що свій бізнес він почав після успішної кар’єри найманого працівника, а своїх перших клієнтів знайшов у газеті з оголошеннями.

Також чоловік розповів, що нині компанія працює лише з одним українським клієнтом, решта – закордонні. Про це Віктор Левандовський розповів  у проекті «З нуля».

«В житті людини є випадок, який визначає весь твій шлях»

«ІТ-спеціалістом я став у чотирнадцять років. Я ходив на приватні курси з математики до вчительки і одного разу, заваливши купу книжок, мені в руки потрапила книжка з мови програмування. Це було в 1992 році. Взяв на свою голову і почитав. Мені це почало подобатись, взяв олівця і почав щось записувати. Основні речі пояснили вчителька, а через тиждень написав свій перший код. Виходячи з цього, я зрозумів, що в житті людини є один випадок, який визначає весь твій життєвий шлях», – розповів Віктор Левандовський.

«Давайте я вам буду робити сайт»

Перед тим, як почати у 2007 році власну справу, чоловік побудував успішну кар’єру   у роздрібній торгівлі.

«Просинаюся зранку, беру газету і дивлюсь – якась реклама. Взяв стаціонарний телефон. «У вас тут реклама така класна, а сайту немає. Давайте я вам буду робити сайт», – кажу.  Це був 2007 рік, тоді було багато кредитів, всі пересіли на дорогі машини. Продавати було легко», – згадує директор ІТ-компанії.

«Потім з’явився один найманий працівник і ми почали ріст. Потрібно було передати знання, треба було  комусь програмувати. На себе я взяв продажі. Мені це подобалось – люблю приїжджати, знайомитися з людьми, розуміти потребу», – розповідає Левандовський.

«Щось маєш – потрібно віддавати. Вирішив віддавати знаннями»

Чоловік наголошує, що грандіозною проблемою завжди лишається пошук хороших спеціалістів:

«Десь в книжках, мабуть, читав, що потрібно, якщо щось маєш, то потрібно віддавати. Вирішив віддавати знаннями.  Записав у стратегію компанії, що потрібно вчити більше людей, ніж ми можемо найняти. Серед них залишається в нас працювати приблизно 10 відсотків. Інші – отримують знання і йдуть у світ. Через нас пройшло десь приблизно 800 людей»

«Забрав сина зі школи вчитися у компанії»

«Ми шукаємо ефективну технологію навчання. Якщо учень ходить 10 років у школу і йому нудно, то який з нього буде спеціаліст чи успішна людина. Це грандіозна проблема. Забрав свого сина зі школи, він вчиться на дистанційному навчанні і присутній в компанії. Він зараз в дорослому колективі. Для нього створенні можливості, він іде по своєму шляху і він себе шукає», – ділиться позицією чоловік.

«Не відкладати на понеділок»

«Основне – поставити перед собою мету  і планку. Наприклад, за місяць я маю знайти закордонного клієнта. І все зробити для цього. Ніяких поїздок, відпусток і розваг. Не має бути таких моментів, як відклати щось на потім. Варіант, що я  там з понеділка почну шукати клієнта, сьогодні пошукав і не вийшло, а з понеділка точно все вийде, не має права на існування. Ця штука затягує і в результаті все валиться», – ділиться секретами успіху Левандовський.

«Ринок в Україні тільки з’являється»

Директор ІТ-компанії розповів, що в Україні вони працюють тільки з одним клієнтом. «В нас цінності співпадають і ми з ним працюємо. Ми в Україні маркетингу не робимо, клієнтів не шукаємо, але зараз вже відчувається, що ринок таки з’являється, з яким  можна якось працювати», – поділився спостереженнями Віктор Левандовський.
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Викритого на хабарі начальника райвідділу поліції Волині взяли під варту
Наступна новина У Луцьку мітингують «євробляхарі». ФОТО
Останні новини
Схожі новини