Іноземну мову хочуть зробити обов'язковим іспитом для вступників

Іноземну мову хочуть зробити обов'язковим іспитом для вступників
Фото ілюстративне

Верховна Рада України в першому читанні підтримала законопроект, який зобов'яже всіх абітурієнтів здавати іспит з іноземної мови для вступу до вишу.

Відповідне рішення підтримали 311 народних депутатів, інформує РБК-Україна.

Зокрема, нардепи підтримали законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів для удосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти.

Документ спрямований на розширення доступу до освіти для жителів окупованої території, запровадження мотиваційного листа при вступі, врахування досягнень на міжнародних олімпіадах, збільшення питомої ваги творчих конкурсів конкурсних балах, а також для встановлення обов'язковості єдиного вступного іспиту з іноземної мови.

Крім того, передбачено застосування ЗНО стосовно випускників шкіл, а також технікумів з дипломами молодшого спеціаліста, а також на першому (бакалаврському) рівні (освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста) при вступі їх до вишів.

Читати також: Десятеро волинських школярів та випускників отримають президентську стипендію

Також пропонується проводити Єдиний державний кваліфікаційний іспит для одержувачів ступенів на бакалаврських і магістерських рівнях вищої освіти.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як ремонтують вулицю Рівненську у Луцьку
Наступна новина Що можна подарувати колегам в офісі до Новорічних свят. Поради
Останні новини
Схожі новини