Канада хоче інвестувати $1,1 млрд у залізнорудний кар'єр в Кривому Розі

Канада хоче інвестувати $1,1 млрд у залізнорудний кар'єр в Кривому Розі

Канада планує інвестувати $1,1 млрд у будівництво кар'єру з видобутку залізної руди і гірничо-збагачувальний комбінат на території Шимановського родовища біля селища Рудникове.

Про це повідомляє «Перший Криворізький», передає Mind.

Згідно з проектом, будівництвом займатимуться українські компанії, але під керівництвом канадських фахівців. Розробка буде проходити за високими закордонними стандартами і найсучаснішими технологіями. Всього чотири підприємства у світі побудовані за такими нормами.

Територія, яка піде під забудову, становить 122 гектари. На реалізацію витратять близько $1,1 млрд. Це найбільша інвестиція в промисловість України за останні п'ять років.

Керівництво компанії Black Iron вважає єдиною невирішеною проблемою землю, яка належить Міністерству оборони. На її місці повинна бути промислова зона. Зараз на ділянці розташований полігон, що не діє.

Канадські фахівці стверджують, що готові придбати нову аналогічну за площею ділянку землі для військових і обладнати там новий полігон за всіма стандартами НАТО.

Канадський посол повідомив, що сім фірм їх країни стоять в черзі на інвестування проекту, тому з фінансуванням проблем виникнути не повинно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Таксі 5: з’явився перший трейлер
Наступна новина На Волині затримали прокурора-хабарника
Останні новини
Схожі новини