Канал «Україна» – 25 років в ефірі!

Канал «Україна» – 25 років в ефірі!

13 березня каналу «Україна» виповнюється 25 років. Історія каналу «Україна» – це історія успіху. Сьогодні «Україна» – лідер серед українських телеканалів за всіма основними аудиторіями.

У 2017 році частка каналу, що впевнено утримує першість, за комерційною аудиторією 18 – 54 (50 тис.+), становила 10,65%, рейтинг – 1,46%. За загальною аудиторією 18+ (50 тис.+), частка – 13,0% рейтинг – 2,23%. За останні десять років рейтингові показники каналу зросли практично у два рази.

«У свої двадцять п’ять наш канал впевнено посідає перше місце в телевізійному просторі України. Такого результату ми досягли, насамперед, завдяки постійній увазі до інтересів наших глядачів, до їхніх потреб, які ми задовольняємо якісним прем’єрним продуктом. Наш ювілейний рік запам’ятається глядачам яскравими прем’єрами, і їх буде значно більше, ніж двадцять п’ять. Зовсім скоро стартує мейковер-шоу «Місія: краса». Це проект за власним форматом каналу «Україна». Також ми покажемо прем’єрні випуски улюбленого гумористичного «Шоу Братів Шумахерів». Продовжимо лінійку суспільно резонансних проектів, таких як «Головна тема» та «Контролер». Транслюватимемо відбіркові матчі національної збірної України з футболу. Наприкінці травня в нашому ефірі ще одна футбольна суперподія – фінал Ліги чемпіонів УЄФА. І, як завжди, ми порадуємо наших глядачів низкою прем’єрних серіалів – цього року їх буде більше шести десятків», – розповіла керівник каналу «Україна» Вікторія Корогод.

13 березня 1993 року канал «Україна» з’явився на екранах мешканців Донецька. У 2003-му став загальнонаціональним. У 2008-му переїхав до Києва. Сьогодні улюбленими проектами глядачів каналу є соціальне ток-шоу «Говорить Україна» з Олексієм Сухановим, прямі ефіри «Ранку з Україною», суспільно резонансні проекти «Головна тема» з Оленою Кот та «Контролер» з Ярославом Куцом, випуски новин «Сьогодні», інформаційно-аналітична програма «События недели» з Олегом Панютою, історії успіху від Олександра Скічка та Олени Вінницької у проекті «Зірковий шлях», денні та праймові серіали, фільми вихідного дня, масштабні яскраві шоу «Музична платформа» і «Шоу Братів Шумахерів». Майже всі проекти в ефірі каналу «Україна» є лідерами у своїх слотах.

Канал «Україна» – частина потужного медіа-холдингу «Медіа Група Україна», що належить найбільшій багатогалузевій українській групі «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ). 100% акцій компанії СКМ належать бізнесмену Рінату Ахметову.

«Канал «Україна» – флагман нашої Медіа Групи. Його успіх – це, дійсно, унікальний приклад на вітчизняному медіа-ринку. З невеликого регіонального мовника «Україна» виросла до найбільшого каналу країни, улюбленого мільйонами глядачів. Це справжня історія успіху, за яким стоїть професіоналізм кожного члена команди. Не лише людей у кадрі, яких знає вся країна, але й тих, хто залишається за кадром – режисерів, операторів, монтажерів, редакторів. Один з наших пріоритетів – і групи, і каналу – розвиток власного виробництва. Лише цього року «Україна» покаже понад 1600 прем’єрних годин власного контенту. Тож, сьогодні потрібно подякувати всім, хто створює для глядачів каналу «Україна» якісний вітчизняний телепродукт», – наголосив директор «Медіа Групи Україна» Євген Лященко.

Над виготовленням власного продукту і технічним забезпеченням ефірів каналу працюють більше тисячі творчих людей. Усі вони – новатори, що не бояться експериментувати, пробувати нове, бути першими в абсолютно різних жанрах телебачення, створювати продукт, що не залишає байдужими мільйони глядачів, продукт, що змінює життя.

Канал «Україна» – лідер не лише за рейтингами та обсягами власного виробництва. Він першим із ТОП-6 загальнонаціональних каналів почав мовлення в широкоформатному форматі 16:9, першим серед українських каналів, представлених на відеохостингу YouTube, набрав понад один мільярд переглядів. В майбутньому канал планує не лише утримувати першість у телевізійному просторі країни, а й здобувати все більшу прихильність глядачів на різних комунікаційних майданчиках.

* Дані розраховані для аудиторій у віці 18-54 вибірка «50 тис. +».

** Дані розраховані для аудиторій у віці старше 18 років вибірка «50 тис. +».

Дані дослідження ТВ аудиторії належать ІТК. Оператор панелі – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Данні надані телеканалом «Україна». Дані фінальні, розраховані за показниками rat%, shr%. Детальніше по показникам та визначенням цільових аудиторій у глосарії ІТК.

Довідка про телеканал «Україна»

«Україна» – провідний національний телеканал. За підсумками 2017 року посідає 1 місце в рейтингу загальнонаціональних каналів за основними аудиторіями. За аудиторією 18-54 (50 тис.+) середня частка (shr, %) каналу становила 10,65%*, рейтинг (rat, %) – 1,46%*. За аудиторією 18+ (50 тис.+): частка – 13%**, рейтинг – 2,23%**. Також канал «Україна» – лідер телеперегляду в 2017 році за основними аудиторіями: 18-54 (Вся Україна), 18+ (Вся Україна), 4+ (Вся Україна), 4+ (50 тис.+) та 14-49 (50 тис.+). Дані дослідження телеаудиторії належать Індустріальному Телевізійному Комітету (ІТК ), надані каналом «Україна» за показниками rat%, shr%. Детальніше – в глосарії ІТК.

Загальне покриття телеканалу «Україна» на грудень 2017 р. становить 91,57% всіх домогосподарств України. Передача сигналу здійснюється за допомогою аналогової передавальної мережі, кабельних мереж, мережі цифрового мовлення Т2 і через супутник. В ефірі інформаційне, пізнавальне, розважальне, художнє і спортивне мовлення. Активно розвивається виробництво власних телепрограм, фільмів і серіалів. Канал «Україна» входить до ТОВ «Медіа Група Україна» (об'єднує також молодіжний телеканал «НЛО TV», тематичні канали «Футбол 1»/«Футбол 2», тематичний канал Індиго TV, «Регіональну Медіа Групу», сейлз-хаус «Медіапартнерство», компанію «Діджитал Скрінз» (oll.tv), продакшн-компанії «Теле Про», Front Cinema та «Допоможемо ТВ», а також холдинг «Сьогодні Мультімедіа»). Директор «Медіа Групи Україна» – Євген Лященко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 16 березня
Наступна новина Українські заробітчани перерахували з Польщі 100 млрд грн за 2017 рік
Останні новини
Схожі новини