Кілька причин, чому ви постійно відчуваєте втому

Кілька причин, чому ви постійно відчуваєте втому

Час від часу нас долає втома. І, незважаючи на те, що протягом дня нічим особливо важким не доводилося займатися, відчуття слабкості і пригніченості все одно присутнє. 

Справа в тому, що є певні речі, які ми робимо або не робимо, що, безумовно, призводить до виснаження як фізичного, так і ментального, – пише Сьогодні

Читати також: Чому з’являється відчуття втоми вранці

Відсутність спорту. Малорухливість і сидячий спосіб життя – це не тільки причина поганого самопочуття, але глобальна проблема століття. Занепад сил і настрою найбільше трапляється у тих, хто не ставить під себе фізичним навантаженням. 

Регулярні тренування позитивно впливають на роботу кардіоваскулярної системи, покращують процес доставки кисню до органів і клітини. Тому, сильна втома не привід уникати активного способу життя. Навіть звичайна прогулянка замість сну вас підбадьорить і поверне необхідну енергію.

Мало продуктів, багатих на залізо. Дефіцит заліза в організмі призводить до дратівливості, неуважності, слабкості. Змініть свій раціон. Може саме в цьому причина вашої втоми.

Зневоднення. Нестача рідини в організмі або її втрата призводить до зневоднення, а потім і до згущення крові. Через це робота серця погіршується – швидкість перекачування крові скорочується, і кисень в потрібному кількості не потрапляє в органи. Пийте більше води!

Відсутність сніданку. Їжа для людини – джерело енергії. Якщо ми не отримуємо її на початку дня, тоді чого чекати потім?

Читати також: 9 важливих фактів про здоров’я, які, найімовірніше, невідомі вам

Безлад. Іноді безлад на робочому місці діє як подразник, через це складно сконцентруватися і працювати. Від такого дискомфорту і напруги теж можна втомитися. Не менше стомлює безлад в будинку, адже так хочеться простору, затишку і спокою, щоб все було на своїх місцях. Але найбільше стомлює безлад в думках.

Привести думки до ладу допомагають техніки медитації та релаксації, а також зміна способу життя на більш спокійний і усвідомлений.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чоловік з немовлям на руках поспішив на сцену допомогти розгубленій дочці станцювати. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 10 червня
Останні новини
Схожі новини