Комендантської години не буде, - Погуляйко про надзвичайний стан на Волині

Комендантської години не буде, - Погуляйко про надзвичайний стан на Волині

На Волині в рамках надзвичайного стану можуть заборонити масові заходи, а також запровадити особливий режим в'їзду-виїзду на територію області.

Про це стало відомо у середу, 23 лютого, під час брифінгу.

Начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Олександр Блащук наголосив, що надзвичайний стан принципово відрізняється від воєнного.

Зокрема, надзвичайний стан передбачає превентивні заходи. Це можуть бути особливі умови для в'їзду, виїзду на територію області, можливість зупинки та перевірки транспорту, заборона на масові заходи та мітинги.

"Верховна Рада введе надзвичайний стан протягом 48 годин після підписання указу президентом. Це рішення може бути сьогодні", - сказав чиновник.

Голова ОДА Юрій Погуляйко додав, що комендатської години "швидше за все" не буде. Також він пообіцяв не облаштовувати блокпостів на території області.

"Для комендантської години потрібне додаткове рішення. Думаю, що такого не буде. Головне, щоб люди не панікували", - наголосив Юрій Погуляйко.

Нагадаємо, в Україні вводять надзвичайний стан - РНБО. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов також повідомив, що в залежності від ситуацій в окремих регіонах України можуть запроваджувати комендантські години.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Росія зігнала майже весь флот до України
Наступна новина Неподалік Луцька облаштовують стрільбище
Останні новини
Схожі новини